2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Legyen munkaszüneti nap szenteste napja is!

A Jobbik ma ismét benyújtotta törvénymódosító javaslatát, amely december 24-ét munkaszüneti nappá nyilvánítaná. Nem véletlenül az államalapításunk munkaszüneti napján adtuk be az indítványt, mivel úgy véljük, szenteste napjának is piros betűs ünnepnek kell lennie.

 

A Jobbik konzervatív, jobboldali néppártként úgy gondolja: ez értékválasztás kérdése is, egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kell lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka! December 24-e több európai országban is munkaszüneti nap, nem Magyarország lenne az első ilyen ország. Ráadásul azokban az években, amikor munkanapra esik december 24-e, akkor szenteste napját le kell dolgozni egy szombati napon, tehát a munkavállalók részéről különösen erős igény mutatkozik arra, hogy munkaszünet legyen ez a nap.

 

A Jobbik már korábban többször is benyújtotta ezirányú javaslatát, a kormány azonban soha nem támogatta a jelenlegi szabályozás megváltoztatását. Mindig az volt a Fidesz érve, hogy a munkaszüneti napok számának a növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet, de ez nem igaz. December 24-én kétségkívül a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de ezen vásárlásokat az emberek más napokra is be tudják ütemezni, különös tekintettel arra, hogy az advent alatt gyakorlatilag végig – hétvégente is – nyitva tartanak a boltok.

 

A mostani energiaválság közepette azt a szempontot sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a kereskedelmi egységek rezsiköltsége olyan magas lehet a 24-ei néhány órás nyitvatartás alatt, hogy felmerül a kérdés, megéri-e nyitva tartani ezen a napon.

 

Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása érdekében a Jobbik a munka törvénykönyvéről szóló törvényt módosítaná.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek