2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Vona Gábor nyílt levele Őexcellenciája Marie Antoinette Sedin, Palesztina budapesti nagykövete részére

Vona Gábor nyílt levele Őexcellenciája Marie Antoinette Sedin, Palesztina budapesti nagykövete részére

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Engedje meg, hogy ezekben a napokban minden jó érzésű magyar ember nevében kifejezzem az Ön népe felé együttérzésemet és fájdalmamat. Ami most Gázában történik, maga a gyalázat.

Izrael ismét bebizonyította, hogy egy agresszív és embertelen állam, amely a terrorizmus ellen szónokol minden nap, miközben ő maga a terrorizmus legsötétebb képviselője. Egy háború mindig szörnyű, de amikor folyamatosan és tömegével érkeznek a civil áldozatokról szóló beszámolók, képek és híradások, akkor az egész világnak egyszerre kellene kiállnia és azt mondania: „Elég volt, Izrael!” Ez lenne a normális, ez lenne a helyes. Azonban nem ez történik.

Az izraeli sérelmeket folyamatosan bemutatja és taglalja a világ médiája, de a sokkalta súlyosabb pusztítást, amelynek áldozatai között tömegével vannak palesztin gyerekek, nos, ezzel szinte alig foglalkozik a sajtó. Elkeserítő ez a közöny, ez a kettős mérce, ez az igazságtalanság. A világot olyan emberek vezetik, akiknek gyávasága és aljassága, úgy tűnik, nem ismer határokat. Mert nem csak az követi el a bűnt, aki ártatlan palesztin gyermekeket gyilkol, hanem az is, aki ilyenkor elfordítja a fejét, sőt még jogosnak is nevezi ezt az agressziót.

Most bizonyára vannak, akik azt mondják, mivel Izrael ellen foglalok állást, ezért antiszemita vagyok. Ez azonban már nagyon unalmas. Ez nem érv. A helyzet ugyanis az, hogy valójában nem is Izrael ellen emelem fel a szavam, hanem az igazságtalanság, az elnyomás és az állami szintű terrorizmus ellen. Arról nem én tehetek, hogy ezektől a bűnöktől Izrael keze véres.

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Szeretném, ha tudná, hogy a magyar emberek között több millióan vannak olyanok, akik nem azonosulnak sem az EU, sem a magyar külügy lagymatag, képmutató vagy egyenesen az agressziót pártoló nyilatkozataival. Több millióan vagyunk, akik látjuk és értjük, hogy mi folyik a palesztin néppel. Értjük, és egyben át is érezzük. Kérem, ahol csak tudja, adja hírül véleményünket.

Nincs mentség a pusztításra, és tudom, hogy nincs semmi, ami enyhíthetné az Ön népének fájdalmát. Ezekben a keserű pillanatokban csupán egy dolog van, ami mégis adhat valamiféle erőt és reményt. A történelem malma lassan őröl, de attól még őröl. Egy olyan ügy, amelyért a palesztinok már ennyi áldozatot hoztak, nem bukhat el. Nincs annyi pénz, katona, fegyver és bomba, amellyel Izrael megállíthatná a palesztin szabadság ügyét. Én biztos vagyok benne, hogy nincs már messze a nap, amikor együtt örülhetünk a szabad és független Palesztin állam létrejöttének.

Kívánom, hogy az öldöklés mihamarabb véget érjen! Kívánom, hogy zsidók és palesztinok békében élhessenek egymás mellett! Ki-ki a maga országában.

Egyúttal kívánok Önnek itteni missziójához nagyon sok sikert. Érezze jól magát a mi gyönyörű, bár megcsonkított országunkban. Egy olyan nép körében, amely szintén megtanulta, mi az, hogy elnyomás. Egy olyan nép körében, amely a szabadságért vívott harcot jól ismeri és nagyra becsüli.

Tisztelettel

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…