2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Jogvédők elismerik a cigánybűnözés létét és fenyegetnek vele

A Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke, Oláh Csaba, a heol.hu internetes portálnak nyilatkozott a cigányság körében terjedő drogfogyasztásról. A portálon megjelentek szerint az elnök kijelentette: „Az utóbbi idők törvényei a romákat fokozottan sújtották, mondhatni ellenük irányultak. (…) Ám a kábítószer számos más problémát is magával hoz, a hepatitisz terjedésétől a szükséges pénz megszerzéséért elkövetett bűncselekményeken, kamatos pénzek felvételén keresztül a szerek teljesen kiszámíthatatlan hatásáig. (…) Ha azt akarjuk, hogy megmaradjon a béke, csinálnunk kell valamit.”
A nyilatkozattal kapcsolatban álláspontunk a következő: a rendőrség – helyett –, de a társadalom jobbik része nevében is visszautasítjuk, hogy Magyarországon üldöznék a cigányokat. Örülünk, hogy a polgárjogi mozgalom is elismeri a cigánybűnözés létét, sőt konkrét formáit is felsorolják. Egyetértünk, hogy ez ellen csinálni kell valamit, és a Jobbiknak meg is van erre a programja. Ugyanakkor magyarázatot várunk arra, hogyan is kell értenünk, „hogy megmaradjon a béke”? Mi fog történni, mire készülnek a cigányok, és kiknek kell tőlük félniük?

Leszögezzük, a drogfogyasztás nem emberi jog, hanem bűncselekmény. A bűnözők jogai pedig a Jobbik számára huszadrangúak.

Kis Tamás, Heves város jobbikos polgármesterjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek