2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Vona Gábor: a Jobbik kampánya sikeres volt

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j) és Jakab Péter, a párt helyi polgármesterjelöltje (b) sétálnak a miskolci Széchenyi utcán 2014. október 9-én. – © MTI Fotó: Vajda János
 Optimistán, bizakodva várja a Jobbik mind Miskolcon, mind pedig az ország más településein a vasárnapi önkormányzati választás eredményeit. Miskolcon esélye van a győzelemre a párt polgármesterjelöltjének, Jakab Péternek – mondta Vona Gábor pártelnök a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A politikus kijelentette: a Jobbik kampánya az országban jól időzített, sikeres volt. Mint mondta, a vasárnapi választást tiszta lelkiismerettel várják, tisztességes, jó jelölteket állított a párt, olyanokat, akiknek végrehajtható programjuk van.

Hozzátette: Miskolcon “a párt egyik legnagyobb tehetségét”, Jakab Pétert indították polgármesterjelöltként, és bízik benne, hogy a miskolciak többsége is a változás, a Jobbik programja és jelöltjük mellett dönt.

Vona Gábor szerint a választás Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester és polgármesterjelölt és a Jobbik jelöltje között dől el.

A pártelnök úgy véli, a baloldal által támogatott Pásztor Albert kampánya az utolsó napokra “nem tudta azt a szintet hozni, amit szerettek volna”, éppen ezért vasárnap Miskolc szavazóinak azt kell mérlegelniük, hogy Kriza Ákosra vagy Jakab Péterre voksoljanak. Bíznak abban, hogy a város többsége a Jobbik jelöltjére szavaz.

Hangoztatta: ha lesz, a Jobbik “kap egy hatalmas lehetőséget” arra, hogy bebizonyítsa, mire képes egy megyeszékhelyen, és ha ezt a bizalmat megkapják, élnek és nem visszaélnek vele.

Vona Gábor annak a reményének is hangot adott, hogy a miskolci önkormányzatban a Jobbik alakíthatja a legnagyobb frakciót, és ha a Jobbik Miskolcon nyer, “az itt elvégzett munkája 2018-ban kijelöli a párt országgyűlési helyét is”.

Mint mondta, szeretnének végre a feladattal, tettekkel és nem a kampánnyal foglalkozni.

Jakab Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy programjukat senki nem támadta meg, és bár az elmúlt heteket “lejárató kampány” jellemezte Miskolcon, ebből a Jobbik kimaradt, a város jövőjére, a párt programjára koncentrált. Ez a program alkalmas arra, hogy az elmúlt huszonnégy év válságából kivezesse Miskolcot – mondta.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…