2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Vona: az eddig foggal-körömmel védett Klik egy beáldozható projektté vált

„Büszkék vagyunk Ózdra, a városra, az ottani jobbikos polgármesterre” – indokolta a frakcióülés első helyszínének kiválasztását Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV Vona7 című adásában. Mint a legerősebb ellenzéki erő vezetője jelezte, ha valahol sikeres egy jobbikos polgármester, őt egyből igyekeznek egyfajta karaktergyilkossággal gyengíteni.A Jobbik-frakcióülés másik helyszíne Salgótarján volt – ismertette a pártelnök –, ahol időközi polgármester-választás lesz, és a frakciótagok is hozzájárultak a kampányhoz, de a város helyzetét, problémáit, nehézségeit is megismerhették.

Az ellenzéki vezető a frakcióülés témáiról szólva kifejtette, azok a kérdések voltak napirenden, melyek a Jobbik által indított Valódi Nemzeti Konzultáció során is szerepet kapnak. Vona emlékeztetett, évadnyitó beszédében az oktatás, az egészségügy és a korrupció témájában megkeresnek minden magyar háztartást – „töredéke összegből”, mint amiből a kormány csinálta a maga konzultációit.

A pártelnök ismertette, az ülésen természetesen szóba került az Alaptörvény-módosítás kérdése is. Jelezte, egyértelmű, hogy a Fidesznek nem az ország biztonsága a fontos, mert ha az lenne, akkor támogatnák a Jobbik „nagyon kompromisszumos és nagyon korrekt” javaslatát, mely 3 nap türelmi időt adna a kormánynak az Országgyűlés összehívása előtt.

Vona Gábor az oktatási kerekasztal üléséről szólva kifejtette, a köznevelési államtitkár bukása nem véletlen, mint fogalmazott, „a Fidesz nem szokott véletlenül bábut cserélni a sakktáblán”. Beszédesnek nevezte, hogy „az eddig foggal és körömmel védett” Klik egy – részben – beáldozható projektté vált.

Az egészségügyi kerekasztalnak – melynek tanácskozásán Vona Gábor maga is jelen volt – minden parlamenti párt tagja, ennek ellenére sem a Fidesz, sem a KDNP nem vett részt a kerekasztal legutóbbi ülésén, csupán a kormány részéről volt ott egy helyettes államtitkár. A Jobbik elnöke „kijózanítónak” nevezte azokat az adatokat, melyeket az egészségügyi szakma európai vagy regionális összehasonlításban a kerekasztal-beszélgetés során feltárt.

A migrációról Vona Gábor határozottan kijelentette, „az nem lehet a vége, hogy Magyarország a kvóta kérdésében meghátráljon”. Leszögezte, „körmünk szakadtáig fogunk ragaszkodni” a kvóta és a visszatoloncolás elutasításához, mivel a migránsáradatért Magyarország nem felel.

Vona Gábor az N1 TV adásában kitért a Habony Árpádhoz köthető festménykölcsönzési botrányra is. A pártelnök „politikai tragikomédiának” nevezte az ügyet, szerinte a kormányfő szűk környezetében levők elszabadultak a mindennapoktól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…