2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Valóság – Kriza Ákos 74-0! Kidurrant az utolsó Kriza lufi is…

Jogerősen lezárult az utolsó ügy is, amely még Kriza Ákos 2011 márciusában tett feljelentései alapján indult.
Aki még emlékszik – Kriza Ákos 2011. márciusában 74 ügyben tett feljelentést – ismeretlen tettesek ellen – 6 milliárdos kárt vizionálva…
Az ügyekben kiterjedt nyomozás indult, Debrecenben egy 4 fős nyomozócsoport, folyamatos ügyészségi felügyelet mellett évekig csak Kriza feljelentéseivel foglalkozott, majd alapos nyomozás után azokat jellemzően bűncselekmény hiányában lezárta; 2013. március 6-án így történt ez, az immár utolsó ügyben is. E határozatokkaltal szemben a feljelentő panaszt nyújtott be, azt a Főügyészség 2013. áprilisában 22-én újra elutasította!
Ezt követően Kriza Ákos időt és közpénzt nem kímélve 2013. június 24-éntöbb pótmagánvádas eljárást kezdeményezett a Miskolci Járásbíróságon. A perek itt elindultak meg és zárultak le bűncselekmény hiányában, majd az utolsó a pótmagánvádló indítványára átkerült Nyíregyházára, ahol 2015. szeptember 16-án a Járásbíróság bűncselekmény hiányában az ügyet első fokon ítélettel zárta, melyet – a pótmagánvádló szeptember 18-án megfellebbezett.
A fellebbezés alapján került sor a Nyíregyházi Törvényszéken az utolsó tárgyalásra 2016. február 9-én, ahol a törvényszék az eljárást jogerősen lezárta – végzésében megállapította, hogy törvényes vád hiányában a bírósági eljárást le sem lehetett volna folytatni!
Öt esztendő elteltével kijelenthetjük, hogy Kriza Ákos összes feljelentése politikai hecckampány részeként alaptalan volt, csupán politikai hecckampány célokat szolgált, a több éves nyomozás, pereskedés értelmetlen volt!
Végezetül marad a kérdés: mibe került mindez az adófizetőknek és a másik (talán költői): a polgári értékek, a keresztény erkölcs – no meg a férfibecsület – jegyében mikor fog Kriza Ákos bocsánatot kérni az alaptalanul besározottaktól??

Dr. Halmai Gyula
a Miskolc Holding korábbi elnök-igazgatója (2006-2010)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek