2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Vízkikötés Lyukóban: a Jobbik elkezdte a rendteremtést

Miközben a Fidesz még mindig csak beszél a rendteremtésről, addig a Jobbik és egy lyukói kertszövetkezet vízkikötéssel jelezte, elfogyott a türelem, saját kezükbe veszik a renitensek megrendszabályozását Miskolcon.

Minderről Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, városszerte óriási problémát jelent, hogy sok együttélésre képtelen család – elsősorban a szocialisták által befogadott fészekrakók és a Fidesz által befogadott „kanadai menekültek” – nem fizetik a közüzemi számlákat, és ezzel milliókkal károsítják meg a tisztességesen fizetőket.  Ezt, valamint néhány család antiszociális életmódját elégelte meg a Jobbik és egy lyukói kertszövetkezet, amikor úgy döntöttek, kikötik a vizet azoknál a putriknál, ahol nem fizetik a vízdíjat. A Jobbik szerint ezzel az egyszerű módszerrel az érintett területen a jövőben akár 70 százalékkal is csökkenhet a rezsi.

A vízkikötést a nemzeti radikálisok videón rögzítették, egyrészt azért, hogy dokumentálják a Fidesz és MSZP által Miskolcon is előtérbe helyezett cigány kultúrát és az ebből fakadó életveszélyes fenyegetéseket, másrészt azért, hogy példát mutassanak azoknak a kertszövetkezeteknek, akik még nem hozták meg azt a döntést, amivel egyrészt véget vethetnek mások élősködésének, másrészt bekapcsolódhatnak abba a folyamatba, aminek az eredményeként maga a lakosság tehet rendet a város neuralgikus pontjain. A politikus kiemelte, várják azon kertszövetkezetek jelentkezését, akik a „Kohász” Kertszövetkezet mintájára maguk is szeretnének bekapcsolódni a rendteremtésbe Miskolcon.

Jakab Péter elmondta, a vízkikötéstől azt várják, hogy a hatóságok indítsanak offenzív intézkedést a területen, hiszen az érintett ingatlanokban kisgyermekek tartózkodnak úgy, hogy most már sem a putrikban, sem azok 150 méteres körzetében nincs vízvételi lehetőség. „Olyan fokú gyermekveszélyeztetés alakult ki a területen, hogy az azonnali és radikális beavatkozást igényel a gyermekvédelem részéről”- fogalmazott a képviselő. Hozzáétette, a jelzőrendszer tagjaként megtette a szükséges bejelentést az érintett szervek felé, akiktől azt kéri, vegyék védelembe a gyerekeket, ha pedig ez nem vezet eredményre, emeljék ki őket a családból, és vonják meg a családi pótlékot az érintett szülőktől. Miskolcon rendnek kell lenni, ami azt jelenti, hogy a mélyigénytelen szülők vagy beállnak a sorba, vagy elköltöznek innen. Harmadik út nincs – húzta alá Jakab.

A jobbikos képviselő hangsúlyozta, ellenőrizni fogja a hatóságok munkáját, és ugyanezt kéri a város polgármesterétől is, aki szerinte most megmutathatja, kiket támogat valójában Miskolcon: az építőket vagy a rombolókat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek