2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A turisztikai idény rendőri feladatai

A nyári turisztikai idény legfontosabb rendőri feladata Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, helységek közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, az ország gazdasági életében fontos szerepet betöltő idegenforgalom zavartalanságának, az üdülővendégek nyugalmának biztosítása, a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeinek visszaszorítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése.

Idegenforgalom szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye közrendje, közbiztonsága megfelelő legyen. A tapasztalatok azt mutatják, a határok könnyebb átjárhatósága azt eredményezte, hogy egyre nagyobb számban érkeznek hazánkba, megyénkbe külföldiek. A rendőrségnek alaptevékenységének ellátása mellett fontos feladatai vannak ezen a területen is.

Megyénk rendőrei a polgárőr szervezetek bevonásával arra törekednek, hogy az idegenforgalmilag frekventált területeken –  így különösen Miskolc-Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Miskolc-Diósgyőr, Miskolc belvárosa, Aggtelek, Jósvafő, Szerencs, Tokaj, Sárospatak, Mezőkövesd-Zsórifürdő, Bogács, Tiszaújváros – turistákat irritáló, valamint a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények ne történjenek. Ezekben a körzetekben lehetőség szerint idegen nyelvet beszélő rendőrök látnak el szolgálatot.

A panaszfelvétel, a főkapitányság Tevékenységirányító Központjának közreműködésével a nap 24 órájában áll a turisták  rendelkezésére, ezt segíti évek óta, a 112-es nemzetközi segélyhívó is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is rendszeresek lesznek a nyári időszakban is a közbiztonsági, idegenforgalmi akciók, illetve közlekedésbiztonsági, idegenrendészeti ellenőrzések.  Ezek tervezéséhez és végrehajtásához a rendőrség igénybe veszi a helyi polgárőr szervezetek és egyéb lakossági önvédelmi szervezetek információit és segítségét. Céltól függően részt vesznek az ellenőrzésekben  a munkaügyi felügyelőség, munkaügyi központ, a NAV, az APEH, az ÁNTSZ, a BÁH Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóság és egyéb hatóságok munkatársai is.

Komplex bűnmegelőzési figyelemfelhívó programcsomaggal is készült az idényre a rendőrség.

A külföldi vendégek minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében több idegen nyelven is elkészített bűn- és baleset megelőzési tanácsokat tartalmazó hangfelvételt is eljuttat a Rendőrség a Borsod Volán Zrt. és a MÁV Zrt. kijelölt pályaudvaraira, valamint a megye nagyobb idegenforgalmat lebonyolító strandjaira.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysá

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek