2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A turisztikai idény rendőri feladatai

A nyári turisztikai idény legfontosabb rendőri feladata Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, helységek közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, az ország gazdasági életében fontos szerepet betöltő idegenforgalom zavartalanságának, az üdülővendégek nyugalmának biztosítása, a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeinek visszaszorítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése.

Idegenforgalom szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye közrendje, közbiztonsága megfelelő legyen. A tapasztalatok azt mutatják, a határok könnyebb átjárhatósága azt eredményezte, hogy egyre nagyobb számban érkeznek hazánkba, megyénkbe külföldiek. A rendőrségnek alaptevékenységének ellátása mellett fontos feladatai vannak ezen a területen is.

Megyénk rendőrei a polgárőr szervezetek bevonásával arra törekednek, hogy az idegenforgalmilag frekventált területeken –  így különösen Miskolc-Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Miskolc-Diósgyőr, Miskolc belvárosa, Aggtelek, Jósvafő, Szerencs, Tokaj, Sárospatak, Mezőkövesd-Zsórifürdő, Bogács, Tiszaújváros – turistákat irritáló, valamint a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények ne történjenek. Ezekben a körzetekben lehetőség szerint idegen nyelvet beszélő rendőrök látnak el szolgálatot.

A panaszfelvétel, a főkapitányság Tevékenységirányító Központjának közreműködésével a nap 24 órájában áll a turisták  rendelkezésére, ezt segíti évek óta, a 112-es nemzetközi segélyhívó is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is rendszeresek lesznek a nyári időszakban is a közbiztonsági, idegenforgalmi akciók, illetve közlekedésbiztonsági, idegenrendészeti ellenőrzések.  Ezek tervezéséhez és végrehajtásához a rendőrség igénybe veszi a helyi polgárőr szervezetek és egyéb lakossági önvédelmi szervezetek információit és segítségét. Céltól függően részt vesznek az ellenőrzésekben  a munkaügyi felügyelőség, munkaügyi központ, a NAV, az APEH, az ÁNTSZ, a BÁH Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóság és egyéb hatóságok munkatársai is.

Komplex bűnmegelőzési figyelemfelhívó programcsomaggal is készült az idényre a rendőrség.

A külföldi vendégek minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében több idegen nyelven is elkészített bűn- és baleset megelőzési tanácsokat tartalmazó hangfelvételt is eljuttat a Rendőrség a Borsod Volán Zrt. és a MÁV Zrt. kijelölt pályaudvaraira, valamint a megye nagyobb idegenforgalmat lebonyolító strandjaira.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysá

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…