2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Végre összetörhet a fideszes malacpersely!

Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselőjének közleménye a fideszes Boldog István ügyével kapcsolatosan!
Nagyon úgy fest, hogy egyre szorosabbá válhat az a bizonyos hurok Boldog István fideszes képviselő nyaka körül. Kétpó királyát csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki.

Vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését is, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Ez áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében. Ezek szerint mégiscsak úgynevezett nyomozati cselekmény volt az a bizonyos kedd reggeli látogatás, amikor legalább öt autó állt meg Boldog kétpói háza előtt, ahogyan a helyiek sejtették. Azóta már tudjuk azt is, hogy azon a napon a nyomozók le is foglaltak bizonyos eszközöket.

Külön pikantériája az ügynek az, hogy az országgyűlés még április 6-án – Polt Péter javaslatára – felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát, de az erről szóló hivatalos irat csak április 24-én ért a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Ez a tény már önmagában is okot adhat aggodalomra, hiszen mi tarthatott ennyi ideig? A felmerült bizonyítékok alapján a fideszes képviselő visszaélt a befolyásával és a hivatali helyzetével. Bizonyos az is, hogy jogellenesen szólt bele a TOP-os pályázatok elbírálásának az eredményeibe, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt szerzett. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja volt, mások mellett az a törökszentmiklósi Fehér Petra, aki Boldog István jobbkezének számít, és aki február vége óta házi őrizetben van, így se a megyei, sem a városi képviselői feladatait nem tudja ellátni.

Ami késik, most talán nem múlik, hiszen már van gyanúsítotti kihallgatás, vannak bizonyítékok. Ha lassan is, de csak összeáll majd a kép, és kiderül, hogyan használták malacperselynek a pályázatokat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben! Talán abban is bízhatunk, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy aki bűnös, elnyerje büntetését. Még akkor is, ha fideszes, és Boldog Istvánnak hívják.

Csányi Tamás

országgyűlési képviselő, Jobbik

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek