2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Van, aki beleszületik egy hátrányos helyzetbe, de az is előfordul, hogy egy váratlan tragédia miatt lesz valaki kiszolgáltatott

Van, aki beleszületik egy hátrányos helyzetbe, de az is előfordul, hogy egy váratlan tragédia miatt lesz valaki kiszolgáltatott

Kire lehet ilyenkor számítani? Szerencsére sok olyan jó ember van, akik annak szentelik az életüket, hogy másoknak segítsenek!

És amennyiben ezek a segítő szándékú emberek egymással összefogva szervezetekben, egyházakban, alapítványokban, szeretetszolgálatokban tevékenykednek, akkor még több embernek tudnak segíteni, sőt a szervezeteik együttműködése esetén még sokkal több rászorulót érnek el!

Az ilyenfajta összefogásnak volt a hét elején jó példája, amikor a Szcientológia önkéntes lelkészek az Igazgyöngy Alapítványnak vittek adományként nemcsak tartós élelmiszert és friss gyümölcsöt, hanem számos tanszert, rajz és festő eszközöket Budapestről Berettyóújfaluba, hogy a szegénységben élő gyerekeknek nyújtsanak segítséget az alapítványon keresztül.

Az Igazgyöngy Alapítvány már 1999 óta dolgozik az esélyegyenlőségért, a gyerekszegénység felszámolásáért és sok más jótékony célért. Nemcsak segélyekkel támogatják a rászorulókat, hanem megtanítják őket az önellátásra is.

Van például egy 12 éve működő programjuk, amellyel egy egész hátrányos helyzetű falu közösségét fejlesztik, nagy hangsúlyt fektetve ebben a gyermekekre, akiknek a tanulási eredményeit egy ösztöndíj és művészeti programmal nagy sikerrel támogatják.

Az önkéntes lelkészek ezután adományaik egy másik részével felkerestek egy olyan hirtelen megözvegyült édesanyát, aki sajnos már egyedül kénytelen nevelni félárván maradt két éves kisfiát, hiszen az édesapa egy héttel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt egy önhibáján kívüli balesetben.

Erről az esetről a debreceni Tündérkör Alapítványtól értesültek az önkéntes lelkészek, akiket idén tavasszal már támogattak. A Tündérkör Alapítvány vezetője azért specializálódott az elesett, hátrányos helyzetű gyermekek támogatására, mert ő már fiatalon megtapasztalta az éhezést és a hajléktalanságot.

Egy jókor jött támogatás elég lehet ahhoz, hogy valaki talpon maradjon, illetve rendbe hozza az életét. Ezért nagyon érdemes olyanokat támogatni, akiknek az a céljuk, hogy a rászorulóknak segítséget nyújtsanak bármilyen élethelyzetben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum