2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Vajon kinek az érdekét szolgálja az árverések felgyorsítása?

2021. január 1-től új korszak érkezik az árverésekre vonatkozólag a végrehajtási törvény módosításának következtében. Az eddigi 60 napos árveréseket szakaszokra bontja a törvény, ingóság esetében 4 szakaszra, ingatlan esetében 3 szakaszra. Ha nem érkezik érvényes licit, beindul a szakaszolás. Szakaszolásonként pedig egyre alacsonyabb kikiáltási áron tűzhetik ki az árveréseket a végrehajtók. Ingó esetében a negyedik szakaszban a becsérték 1%-ért is meghirdethetik azt. Joggal merül fel a kérdés, kik fognak az első szakaszokban licitálni, mikor később sokkal alacsonyabb áron is hozzájuthatnak?

Másik probléma, hogy az adósok eddig az egész eljárás alatt tudtak kifogást tenni, felfüggesztést kérni, ezt követően, ha érvényes licit érkezik, 15 vagy 20 napjuk lesz erre. Az árverési eljárást felgyorsították, de a bírósági eljárás felgyorsítása elmaradt. Így előfordulhat olyan eset akár, hogy megalapozott a felfüggesztés, de már árverésen elkelt közben a pertárgy.
Józan ésszel belátható, hogy most sem az adósoknak kedveznek ezzel az intézkedéssel, hogy minél hamarabb befejeződjenek az árverések, akár alacsonyabb áron is ráadásul, ami a követeléskérőnek sem hasznos. A Mi Hazánk Mozgalom szerint kifejezetten károsak az adósokra ezek a módosítások, és egyre több kilakoltatást eredményezhet. Így követeljük a kormánytól, hogy vizsgálja felül ezeket az intézkedéseket, vegye szemügyre az adósok érdekeit, és ne a nemzet vámszedőit szolgálja ki!

Dr. Fiszter Zsuzsanna,
a Mi Hazánk Mozgalom Búvár Kund akciócsoportjának vezetője,

a párt választókerületi elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum