2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Újra kell indítani az egészségügyet – A DK javasolja, hogy a kiürített kórházi ágyak felén induljon újra az ellátás

Újra kell indítani az egészségügyet – A DK javasolja, hogy a kiürített kórházi ágyak felén induljon újra az ellátás

A kormány kevesebb, mint két hete minden ész és értelem nélkül ürítette ki a magyar kórházakat. Miközben most arról beszélnek, hogy a járvány nyugvópontra tért, miközben vidéken már fel is oldották a kijárási korlátozásokat, továbbra is üresen hagyják a két hete kiürített 36 ezer ágyat a járványra hivatkozva. Többek között ez is az oka annak, hogy az egészségügyi ellátás a kormányzati bejelentéssel ellentétben még mindig nem indult újra, és a magyar egészségügy tetszhalott állapotban van. Ha igazak a hivatalos kormányzati adatok a fertőzöttségről – és reméljük, hogy igazak -, akkor ennyi ágy üresen tartásának ma semmilyen szakmai oka nincs.

A Demokratikus Koalíció szerint újra kell indítani az egészségügyet és vissza kell adni az ellátásnak a kiürített kórházi ágyak mintegy felét, legalább 18 ezer kórházi ágyat! Elég volt abból, hogy a kormány a járványra hivatkozva beszüntette a magyar egészségügyi ellátást! Ennek már semmi köze a járványhoz, ez egy veszélyes, szakmaiatlan és emberek életét veszélyeztető állapot. A DK szerint újra kell indítani az egészségügyet legalább a kiürített kórházi ágyak felén, mert bármit is hazudik a kormány, ma Magyarországon továbbra sincs egészségügyi ellátás.

Dr. László Imre

Újbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum