2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Újabb gazdagokat támogató kötvényterv, a magyar átlagembernek meg marad a halálig tartó meló

Újabb gazdagokat támogató kötvényterv, a magyar átlagembernek meg marad a halálig tartó meló

Újabb szépen hangzó ígéret a pénzügyminisztertől, de ha mögé nézünk, láthatjuk, hogy az új nyugdíjkötvény ígérete is csak a gazdagoknak kedvez. Ezzel szemben az alacsony keresettel rendelkező magyar dolgozó továbbra is megalázóan alacsony nyugdíjra számíthat. Egyértelmű, hogy 100-150 ezer forintos fizetésből szinte lehetetlen megélni, mint ahogy ebből az összegből képtelenség akár csak havi pár ezer forintot is félretenni és nyugdíjkötvényt vásárolni. A nyugdíjkötvény ötlete a Jobbik szerint támogatható, de ezerszer fontosabb, hogy jelenleg az alacsony keresettel, alacsony nyugdíjakkal rendelkező honfitársainkat azonnal segítse meg a kormány.

Válaszokat várunk arra, hogy: Az idén a kormány által pofátlanul megszüntetett nyugdíj előtakarékosságot támogató cafetériát mikortól kívánja visszaállítani? Mi a garancia arra, hogy a magánnyugdíjpénztár vagyon lenyúlása nem ismétlődik meg? Miért csak a GDP 7,9%-át költi a kormány nyugdíjkiadásokra, miközben az európai átlag 12, 5%?

A pénzügyminiszter úgy látszik továbbra sem érti, mi a legnagyobb rákfenéje a magyar nyugdíjrendszernek. A Jobbik továbbra is a differenciált nyugdíjemelést, a nyugdíjak vásárlóerejének romlásának megállítását, valamint a magyar indexálás bevezetését szorgalmazza.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…