2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Változik a 17-es, a 61-es és az 59-es villamos közlekedése villamospálya javítása miatt

November 15-től, péntek estétől 24-ig, vasárnapig változik az Alkotás utcában közlekedő 17-es, 59-es és 61-es villamos közlekedési rendje, mert az Alkotás utcában a Nagyenyed utcánál villamospálya-felújítást végeznek.

A munkálatok ideje alatt a 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyenyed utcáig jár. Az 59-es villamos helyett ugyanebben az időszakban pótlóbusz viszi az utasokat. A 61-es villamos vonalán a Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca közötti rövid szakaszon gyaloglással, vagy a párhuzamosan közlekedő autóbuszjáratokkal lehet utazni, illetve a BKK javasolja az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát a Móricz Zsigmond körtér és környezete, valamint a Moszkva tér és térsége között. Az előkészítő és befejező munkálatok miatt a 61-es villamos november 15-én és 24-én este Hűvösvölgy felől csak a Moszkva térig jár, és onnan a Móricz Zsigmond körtérig pótlóbusz közlekedik.

Változás a villamosok közlekedésében november 15-én és 24-én este

November 15-én, pénteken 20 órától, valamint 24-én, vasárnap 22 órától az utolsó járatindulásig

a 17-es villamos a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között módosított útvonalon, a Villányi út helyett a Krisztina körúton, az 56-A jelzésű villamos megállóit érintve közlekedik.

a 61-es villamos csak a Moszkva tér és Hűvösvölgy között jár.

a Móricz Zsigmond körtér és a Moszkva tér között, a Villányi úton és az Alkotás utcán át pótlóbusz közlekedik 61-es jelzéssel. A pótlóbuszra a Moszkva téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Móricz Zsigmond körtéren a villamosvégállomás mellett lehet felszállni, amely a  a két végállomása között a villamosmegállók közvetlen közelében lévő buszmegállókban áll meg.

az 59A villamos nem közlekedik, helyette pótlóbusz jár 59-es jelzéssel. A pótlóbusz a Moszkva téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Márton Áron téren, valamint a két végállomás között pedig a villamosmegállók közvetlen közelébe eső buszmegállókban áll meg.

Változás a villamosok közlekedésében november 16-tól 24-én estig

November 16-án, szombaton az első járatindulástól 24-én, vasárnap este 22 óráig

a 17-es villamos a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között módosított útvonalon, a Villányi út helyett a Krisztina körúton, az 56A jelzésű villamos megállóit érintve közlekedik.

a 61-es villamos Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyenyed utcáig közlekedik. A Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca megálló közötti táv gyalogosan néhány perces sétával megtehető. Aki a Moszkva tér felé tart, annak érdemes a Nagyenyed utcai megállóhelyen ideiglenesen megálló 139-es, a 140-es vagy a 140A buszra vagy a Déli pályaudvarnál a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es, a 140A buszra, vagy az M2-es metróra átszállni, bár arról a BKK nem adott ki utasítást, hogy ezeken a járatokon érvényes lenne a már kezelt vonaljegy.

–      A Móricz Zsigmond körtér környezete és a Moszkva tér  között utazóknak a BKK javasolja az 56A jelzésű villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát is.

az 59-es, az 59A és az 59B villamos nem közlekedik, helyettük a Moszkva tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között pótlóbusz jár 59-es jelzéssel. A pótlóbusz a Moszkva téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Márton Áron téren, valamint a két végállomás között pedig a villamosmegállók közvetlen közelébe eső buszmegállókban áll meg.

K. Z I.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…