2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

„ÚJABB FEJLESZTÉSEK A MISKOLCI RENDÉSZETNÉL

Feladataik hatékony elvégzéséhez vadonatúj terepjárókat adott át az önkormányzat a városi rendészek számára. Miskolc közbiztonságának növelése érdekében a városvezetés a kutyás járőrök számát megduplázta, újabb köztereket von be a térfigyelő kamerarendszerbe, és a rendőrség támogatását is megemelte.

Miskolc Önkormányzata idén saját forrásból két új Dacia Duster típusú városi terepjárót vett a Miskolci Önkormányzati Rendészet számára. Az új járművek beszerzésére azért volt szükség, mert a korábban használt gépkocsik állapota egyre rosszabb lett, cseréjük már évekkel ezelőtt esedékes lett volna. Az előző városvezetés nem foglalkozott a rendészet eszközparkjának időszerű frissítésével, ahogyan a rendészek felügyeletére bízott közterületek állapotát is elhanyagolta.

Fedezet lett volna a járművek beszerzésére a város költségvetésében korábban is, ha a Fidesz politikusai ésszerű gazdálkodást folytatva a forrásokat a megfelelő helyre irányították volna. Nem így történt, Miskolcot olyan mértékben adósították el, ami felborította a város tervezett költségvetését, a stabil működőképesség is veszélybe került. Januárban a Miskolc Holding átvilágítása során derült ki, hogy a felhalmozott tartozása elérte az 53 milliárd forintot, ami 5 milliárd forinttal haladta meg a város költségvetését.

Ebben a rendkívüli gazdasági válsághelyzetben a város költségvetését tovább terhelték a kormány 7 milliárd forintos forráskivonásai és a járvány elleni védekezés nem tervezett kiadásai. A Miskolc élhetőségét, az itt élők közérzetét befolyásoló rendészeti jelenlét korszerű feltételeinek biztosítása mégse várhatott tovább, ezért született döntés a járművek cseréjéről. A beszerzés sarkalatos szempontja volt a költséghatékonyság, ennek köszönhetően több millió forintos megtakarítást elérve sikerült a terepjárókhoz jutni.

Önmagában ez a beszerzés is egyértelműen jelzi, hogy az álnemzeti és álkeresztény Fidesz-KDNP-frakció állításaival szemben a valóság az: az új városvezetés kiemelten kezeli a közbiztonság ügyét. Amióta a kormánypárti képviselőktől a miskolciak megvonták a bizalmukat, már csak gáncsoskodni tudnak ahelyett, hogy a városukért lobbiznának a kormánynál. Mi azonban a várost sújtó kormányzati elvonások ellenére is fejlesztettük a rendészet járműparkját, megdupláztuk a kutyás járőrszolgálatokat, a korábbi évektől eltérően idén 80 millió forintra emeltük a rendőrségtől megrendelt gyalogos közterületi túlszolgálat fedezetét, és folyamatosan bővítjük a térfigyelő kamerák számát.  Amire a Fidesz még kormányzati hátszéllel sem volt képes, azt az új városvezetés a Velünk a Város frakciószövetség támogatásával még ellenszélben is megvalósítja a miskolciak biztonsága érdekében.

Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város frakció képviselője, a Rendészeti Bizottság elnöke”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum