2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Trump: a választás még távolról sem ért véget

Donald Trump nem veszi tudomásul a választási eredményt, kétségbe vonja a választások tisztaságát, és azt állítja, hogy a törvényesen leadott szavazatok alapján őt választották az Egyesült Államok elnökévé – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombat este.

Az Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke szerint annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ha kiszűrik a törvénytelenül leadott voksokat, akkor ki fog derülni, hogy a törvényesen leadott szavazatok alapján őt választották meg.

Közölte, hogy a választás még távolról sem ért véget, s addig nem nyugszik, amíg ki nem derül a valódi végeredmény, mint mondta: az igazság.

Dacolva a választás kimenetelével, nevezetesen azzal, hogy Joe Biden a megválasztásához szükséges 270 elektori szavazattal szemben 290-re tett szert, ő viszont csak 214-re, tudatta, hogy nem enged, és nem ismeri el Biden győzelmét. Legközvetlenebb munkatársainak, sőt hozzátartozóinak kérésére sem engedett.

Köti az ebet a karóhoz annak dacára is, hogy az Egyesült Államok szövetségesei sorra elismerik Biden elnökké választását, és nemcsak gratulálnak neki, hanem már konkrét tárgyalási javaslatokkal is előállnak. Macron francia elnök reményét fejezte ki, hogy Washington csatlakozik a párizsi klíma-egyezményhez, amit Trump elutasított.

A Magyar Békekör közreadta Trump reagálását a választási eredményre, mely szó szerint így hangzott:

“Mindannyian tudjuk, miért rohan előre a hamis győztes, Joe Biden, és miért próbálnak médiaszövetségesei annyira segíteni neki: nem akarják, hogy fény derüljön az igazságra. Egyszerűen arról van szó, hogy ez a választás még távolról sem ért véget. Addig nem nyugszom, amíg az amerikai nép nem rendelkezik becsületes szavazati eredménnyel, amit a demokrácia megkövetel.”

Trump tudatta, hogy akaratának hétfőtől fog érvényt szerezni. Nem közölte, hogyan.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum