2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Tragikusan alacsony az idősek átoltottsága hazánkban – A DK újra követeli, hogy azonnal oltsák be a 60 év felettieket!

Tragikusan alacsony az idősek átoltottsága hazánkban – A DK újra követeli, hogy azonnal oltsák be a 60 év felettieket!

Hiába követelte a Demokratikus Koalíció egy hónapja, hogy a kormány szüntesse meg az idősek regisztrációját, és minden 60 év felettit oltsanak be, aki megjelenik az oltópontokon, a kormány szokása szerint a füle botját sem mozdította. Sőt, az uniós statisztikák szerint az idősek, legfőképpen a 80 év felettiek körében még mindig tragikusan alacsony az átoltottság Magyarországon. Az orbáni alternatív valósággal szemben a számok és a tények azt mutatják, hogy eddig az idősebb korosztályoknak mindössze 49 százalékát oltották be valamelyik vakcina két adagjával, ezzel pedig Magyarország az EU-országok közül a sereghajtók között kullog. Hiába a kormányzati propaganda és a meghamisított győzelmi jelentések, az idősek körében a legnagyobb a halálozás kockázata, abban pedig Magyarország világelső.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, amit Orbánék a legidősebbekkel művelnek! Nem elég, hogy 10 év alatt 1,2 millió forintot vettek el a nyugdíjasoktól, nem elég, hogy az élelmiszerárak elszállása őket sújtja a leginkább, amit még csak töredékében sem kompenzál a kormány által csepegtetett könyöradomány, most azzal kell szembesülniük, hogy ez a magát kereszténynek hazudó bagázs végképp lemondott róluk. A DK azt követeli, hogy minél előbb kezdjék meg idős honfitársaink átoltását! A Fidesz nem fordíthatja el a fejét azoktól, akik egy élet munkájával építették fel az országot, nem lehet közömbös azok sorsával szemben, akik a legveszélyeztetettebbek.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…