2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Több az elszámoltató, mint az elszámoltatott

Jól mutatja a Fidesz-kormány elszámoltatási szándékának komolyságát, hogy több elszámoltatási kormánybiztost használt el a kabinet két év alatt, mint amennyi gazdasági bűncselekményeket elkövető személyt rács mögé juttattak a szocialisták korrupciós botrányokba fulladt nyolcévi kormányzása után.
Az elszámoltatási biztosok nem a korrupció által közvetlenül okozott évi 400 milliárd forintra becsült kár felderítésében értek el eredményeket, nem is az volt a dolguk. Rájuk az Orbán-kabinet az elszámoltatási showman szerepét osztotta, az volt a feladatuk, hogy a magyar emberek által követelt elszámoltatás látszatát megteremtsék – valódi tettek nélkül. Talán még a miniszterelnök által oly gyakran idézett dakota indiánok számára is ismerős a régi magyar mondás: nagyobb a füstje, mint a lángja. Ez a fideszes „elszámoltatásra” fokozottan igaz.

Tekintettel a kormányzati elszámoltatás teljes eredménytelenségére, a Jobbik felajánlja segítségét a valódi elszámoltatáshoz: a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjében több olyan, a gazdasági bűncselekmények felderítésében nagy gyakorlatot szerzett, professzionális szakemberünk is akad, akik az elszámoltatást a jól fizetett, ám teljesen eredménytelen kormánybiztosok helyett akár ingyen is elvégeznék Gaudi-Nagy Tamás irányításával. Javasoljuk tehát a kormánynak, hogy ne homokot akarjon szórni az emberek szemébe, hanem az elszámoltatás terén adja át a terepet azoknak, akik a hazaszeretetük mellett valóban el akarják számoltatni a gazdasági bűncselekmények elkövetőit, és mellette ehhez még értenek is. A showmanek kora lejárt…

Volner János frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek