2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tisztességes választás valóban nem lesz – de új, nemzeti egységkormány igen!

Kövér László házelnök úr, aki velem szemben már formailag sem képviseli a nemzet egységét, elkezdett arról keseregni, hogy a 2022-es választás nem lesz tisztességes. Van ennek azért valami diszkrét bája, amikor már a 2018-as voksolásról is megállapították a nemzetközi EBESZ-megfigyelők, hogy szabadnak kis megszorítással lehetett a választást tekinteni, de tisztességesnek nem. Elég, ha csak a néppárti Jobbik akkori elnöke, Vona Gábor ellen folytatott lejáratókampányra, vagy a kommunista pártállami időket idézően azonos fejléccel megjelenő regionális lapokra gondolunk, a plakátháborúról, amelyben köztisztviselők szaggatták le a legnagyobb ellenzéki párt hirdetéseit, már nem is beszélve.

Ráadásul „külső erők és Brüsszel” itt aztán majd jól beavatkoznak, fejti ki Kövér elvtárs. A nemzetközi helyzet fokozódik, és majd jönnek a jugoszláv békaemberek is, ugye? Ehelyett csak annyi látszik, hogy az együttműködő ellenzéki pártoknak a kiegyensúlyozottabb közvélemény-kutatások szerint már most nagyobb a támogatottsága, mint az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesznek. Pedig még el sem dőlt, ki lesz az előválasztáson győztes közös miniszterelnök-jelölt, és még el sem kezdtük a már készülő kormányprogramunk részleteit ismertetni. Tisztességes választás tényleg nem lesz. Mert továbbra sincsenek kiegyensúlyozott médiaviszonyok, a magyar polgárok 100 milliárdjából fenntartott „közmédiában” nem szólalhatunk meg mi, ellenzéki politikusok, és az államhatalomba beépült Fidesz erőfölénye miatt szó sincs tisztességes versenyről. De a lejtő pálya ellenére tud győzni az ellenzéki pártok együttműködése, mert a szavazópolgárok számára egyre egyértelműbb: a Fidesz álkeresztény és áldemokrata.

Egyvalamit biztosan tudunk: a Jobbik, az ellenzék egyedüli jobbközép, keresztényszociális alapon politizáló pártjaként azért vesz részt a kormányváltás előkészítésében, s a majdan felálló nemzeti egységkormányban, hogy elhozzuk minden magyar polgárnak azt a jólétet és azt a szabadságot, amelyet mindannyian vártunk 30 éve.

Dr. Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…