2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Tarthatatlanná vált a menekülthelyzet Bicskén

Mára a menekülthelyzet Bicskén tarthatatlanná vált: átlagosan 1200 fő tartózkodik a 464 fősre bővített táborban. Mivel a szám elérte Bicske lakosságának tíz százalékát, a helyzet elviselhetetlenné vált a helyi lakosok számára. A táborlakók ugyanis szabadon kijárhatnak egy vonalkódos kártya segítségével, és a városközpontban lévő parkban töltik üres óráikat ébredés után. Útjukat az legközelebbi élelmiszer-áruházig szemét, hangoskodás, kitaposott gyep jelzi, s nem ritka, hogy fiatal lányokat, családokat zaklatnak. Az ide érkezők pedig jellemzően fiatal, 20-25 éves, munkaképes korú férfiak, akik sokszor márkás ruházatban és drága mobiltelefonokkal mutatkoznak, valamint bevallásuk szerint sem kellett menekülniük semmi elől.

A fenti, elfogadhatatlan viselkedés „jutalma” napi háromszori étkezés, ingyenes orvosi ellátás, vérvizsgálat, fogorvosi ellátás, valamint havi 7100 forint ellátás – mindezek többsége egy magyar állampolgár számára még 40 év munkaviszony után sem jár ingyenesen. A Jobbik a fenti körülményeket figyelembe véve követeli a bicskei menekülttábor létszámának kezelhetővé szintre, legalább 400 fő alá történő csökkentését, majd ténylegesen átmeneti táborrá tételét, amellett, hogy az intézményt zárttá kell tenni. A Jobbik álláspontja, hogy azokat a személyeket, akik bűncselekményt, szabálysértést követtek el, hazudtak a hatóságoknak személyes adataikat illetően, nem szabad magyar települések belterületén található szállókon eltartani. A tábor kizárólag azok számára legyen átmeneti szállás, akik élete ténylegesen veszélyben forog a származási országukban, de őket sem integrálni szeretnénk, hanem azt szorgalmazzuk, hogy a gyors segítségnyújtás igénybe vételét követően minél hamarabb távozzanak valódi célországukba.

Árgyelán János a térség jobbikos regionális igazgatója és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek