2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Szotyolázás helyett teljesítményalapú közmunkát

A Jobbik véget fog vetni annak, hogy a közmunkások egy jelentős része fizetésért ücsörögjön naphosszat. A párt teljesítményalapúvá fogja tenni a közmunkát Miskolcon, jelentette ki Jakab Péter keddi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik polgármesterjelöltje szerint hiába a fideszes sikerpropaganda, miszerint a jövőben – a kampányra való tekintettel – négyszázról ezerre emelik a közmunkások számát Miskolcon, ha azok munkavégzés helyett pénzért ücsörögnek, szotyoláznak naphosszat. Jakab Péter szerint a miskolciakat joggal irritálja, hogy miközben sokan minimálbérért dolgoznak három műszakban, addig mások egész nap csak a gereblyét támasztják a pénzükért, rontva a városképet és a lakosság közérzetét, miközben a város továbbra is szemetes, gondozatlan marad. Jakab Péter jelezte, ha már a városvezetésnek ez nem megy, maga fogja ellenőrizni a közmunkások feladatellátást. Ezt a Kilián lakótelepen már el is kezdete, tekintettel arra, hogy a városrészben az érintett „munkavállalók”saját bevallásuk szerint ebédidőig szoktak reggelizni. Az ellenőrzés már egy nap alatt megtette hatását: a kivezényelt közmunkások másnap már példás munkával járultak hozzá a városrész szebbé tételéhez.


http://www.youtube.com/watch?v=d3SZy2lA7MA&feature=youtu.be

Közölte: a Jobbik teljesítményalapúvá fogja tenni a közmunkát. Ennek során nem csak azt fogják nézni, hogy a közmunkás kitöltötte-e a munkaidejét, hanem azt is, elvégezte-e a kiszabott munkát. Mindezt fénykép- és videofelvételekkel fogják dokumentálni. Aki munkavégzés helyett henyéléssel tölti a munkaidőt, azt mind a közmunkából, mind a segélyezésből ki fogják zárni, hogy helyettük olyanok juthassanak lehetőséghez, akik valóban dolgozni akarnak – jelentette ki a Jobbik polgármesterjelöltje.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek