2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Balog miniszter

Magyarország ma ott tart, hogy az Orbán-rezsim minisztere, bizonyos Balog Zoltán, nyíltan relativizálhatja a holokausztot. A Demokratikus Koalíció számára ez nem okoz meglepetést, ez a rendszer mindenre képes, mint tudjuk, bármi megtörténhet. Balog miniszterre vannak bízva a tankönyvek, így hamarosan érdektelen lesz, hogy a halálra ítélt romák hogyan jutottak ki Ausztriába, a lényeg, hogy szerinte nem innen deportálták őket. Ugyanez a Balog miniszter számháborút játszik, hogy hányan is pusztultak el a népirtásban, sőt, azt is kifogásolja, hagyják már abba a halottak leszármazottjai az áldozati szerepet.
Az eszébe sem jut Orbán miniszterének, hogy ez a fájdalom sohasem múlik, és az lenne a legnagyobb baj, ha elmúlna. Ezt a hatalmat folyton figyelmeztetni kell a történelmi bűnökre.

Eközben Érpatak polgármestere nyilvánosan, hóhér segítségével kötél általi halálra ítéli Izrael mai vezetőit. A Külügyminisztérium felháborodik, de Polt Péter a nyilvánvaló bűncselekmény láttán sem cselekszik, holott hivatalból eljárást kellene indítania.

A Demokratikus Koalíció ezért arra szólítja fel a Legfőbb Ügyészt, hogy azonnal indítson nyomozást Érpatak polgármestere ellen, egyúttal kérdéseket intéz Balog Zoltánhoz, hogy mikor kér bocsánatot a romáktól, honnan származnak történelemhamisító nézetei, illetve várhatjuk-e, hogy ezek a tankönyvekbe is bekerülnek.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek