2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Javítani kell a Miskolc-Kassa kapcsolatot!

Kassa regionális önkormányzatának elnökével tárgyalt dr. Pásztor Albert polgármesterjelölt.

A jelenleginél jóval szorosabbra kell fűzni Miskolc és Kassa, illetve a kassai régió kapcsolatát. Erről egyeztetett csütörtökön Kassán dr. Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt és Zdenko Trebula, Kassa regionális önkormányzatának elnöke. Minderről dr. Pásztor Albert számolt be közleményében.

Mint írta, megállapították: a két város, illetve a régió korábban példamutató együttműködése az elmúlt időszakban sekélyesebbé, felületesebbé vált. Ezen változtatni kell. Javítani kell például a közlekedési kapcsolatokat, különösen a magyar oldalon, hiszen Miskolcnak is érdeke, hogy profitálhasson a kassai nemzetközi repülőtér fejlesztéséből. A kulturális kapcsolatokat is szorosabbá lehet tenni, főleg most, hiszen nemrégiben újították fel Kassán a város színházát.

Dr. Pásztor Albert és Zdenko Trebula Egyetértettek abban, hogy a jelenleginél jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a határokon átnyúló beruházásokhoz igénybe vehető uniós források megszerzésére, hiszen a támogatott fejlesztések értékeket, s ami fő, elsősorban munkahelyeket teremtenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…