2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szolidaritásba ütközött a kilakoltatás Kecskeméten

Kecskeméten szeptember első napjaiban társadalmi fellépéssel sikerült megakadályozni egy 80 százalékos mozgássérült, agyvérzéses férfi és élettársának kilakoltatását önkormányzati bérlakásából – adta hírül a Magyar Szociális Fórum hétfőn.
A polgármesteri hivatal, bírói végzéssel azért rendelte el az önköltségalapú bérlakás kiürítését, mert az érintettek 206 ezer Forint lakbértartozást halmoztak föl. Történt mindez azért, mert a beteg élettársát eltartó asszony munkahelye megszűnt, és nem tudta a lakbért rendesen fizetni. Később újból álláshoz jutott ugyan, és be is fizette összes tartozását, de a bérleti szerződést mégsem akarta megújítani a hivatal. Felszólítást kaptak, hogy két héten belül költözzenek ki, annak dacára, hogy nem lett volna, hová menniük.

A munkaképes asszony 66 ezer Forintot keres, munkaképtelen beteg élettársa pedig 47 ezer Ft jövedelemmel rendelkezik.

A Magyar Szociális Fórum – az asszony megkeresésére – levélben kérte Kecskemét polgármesterét, újítsa meg a szerződést velük, nehogy az utcán kössön ki a két rászoruló ember. Dr. Zombori Gábor polgármester utasította a hivatal illetékeseit, hogy biztosítsanak más lakhatási lehetőséget a párnak. „Örömmel értesítem, hogy az Ön segítségével az önkormányzat felfüggesztette a kilakoltatást és felajánlott egy szociális bérlakást, melyet el is fogadtam. Néhány héten belül el is foglalhatjuk új otthonunkat!” – írta az asszony az MSZF szervezőjének.

A Magyar Szociális Fórum üdvözölte Kecskemét polgármesterének ügyben tanúsított emberséges eljárását.+++

Kiadta: MSZF SZK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…