2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Szociális intézkedések Oroszországban

Figyelemre méltó szociális intézkedéseket hoznak Oroszországban a népjólét emeléséért – jelentette a Magyar Szociális Fórum az orosz elnök javaslatai alapján.

Putyin első kezdeményezése a gyermekélelmezésre vonatkozik: kezdeményezte, hogy 2020. szeptember 1-től minden általános iskolás gyerek, az első osztálytól a negyedikig kapjon egy fogás meleg ételt, 2023. szeptember 1-től pedig minden általános iskolás tanuló kapjon egy fogás minőségi meleg ételt.

Kezdeményezte továbbá, hogy 2020. január 1-től minden 3-7 év közötti gyermeket nevelő család részesüljön havi 5500 rubel (kb. száz dollár) jövedelem kiegészítésben. Az összeg folyósításának feltétele, hogy a család egyes tagjainak jövedelme ne haladja meg a létminimumot.

Javasolta még az Internethez való ingyenes hozzáférést az olyan társadalmi fontosságú szolgáltatók számára, amelyek az oktatás-nevelés, a szociális és kulturális, illetve az alkotó képességet kibontakoztató  területen tevékenykednek. „Elő kell segítenünk a nép részvételét az ország életében. Ennek fontos eszköze az Internet” – mondta.+++

Kiadta: MSZF SZK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum