2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Szili Katalin civil kamara létrehozását szorgalmazza

Szili Katalin civil kamara létrehozását szorgalmazza

Szili Katalin civil kamara létrehozását szorgalmazzaSzili Katalin szerint fontos lenne, hogy más érdekvédelmi szervezetekhez hasonlóan a civileknek is legyen kamarájuk. A házelnök erről szombaton Zamárdiban a Társadalmi Egyesületek Országos Szövetségének (TESZ) tanácskozásán beszélt, hangsúlyozva: a civil szervezeteknek fontos szerepük van a közösségépítésben, az egymás iránti felelősségvállalásban, továbbá a bizalom helyreállításában A házelnöki megbízatásáról hétfőn leköszönő szocialista politikus segítséget ajánlva közölte: üdvözli a civil szervezetek részéről megfogalmazott igényt a kamara létrehozására, ugyanakkor azt is hozzátette: „ma még házelnökként abban kicsit szkeptikus vagyok, hogy ebben a parlamenti ciklusban ebből lehet bármi”.
 
Szili Katalin szerint azonban a párbeszédet, az együttműködést érdemes kialakítani, ugyanis „amikor arról beszélünk, hogy milyen és mekkora államot akarunk, az is fontos, hogy ebben milyen szerepük legyen civil szervezeteknek”.

Egy kormányzati ciklusoktól, egyéni érdekektől független, „intézményesített” civil érdekképviselet a házelnök véleménye szerint nagyon fontos eszközrendszere lehet „az úgymond államtalanításnak” azzal, hogy át tudna vállalni állami feladatokat. A politikusoknak az a feladatuk, hogy a közjót, azaz a magyar társadalmat szolgálják, „ebben nem lehet elkülönült érdekünk ahhoz képest, amit a civilek képviselnek” – szögezte le Szili Katalin.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek