2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Szemét ügy az Avas fideszes választókerületében

Az avasi Gesztenyés utca lakói a Jobbik választókerületi szervezőjéhez fordultak, mert képviselőjük, Glatz Katalin pénzhiányra hivatkozva nem hajlandó eltekinteni a lakók érdekeivel is ellentétes, vagyonbiztonságot veszélyeztető elképzeléseitől.

A Gesztenyés utca 1-7 szám mögött új, zárható kukatárolók kialakítására került sor, amelyeket elképesztő elgondolással egy 30 fokos lejtőre helyeztek el anélkül, hogy vízszintes betonalapot készítettek volna alájuk. Miután így a kukák elgurultak, áthelyezték azokat az utca túloldalán levő parkolóba úgy, hogy az oldalra nyíló ajtók jó eséllyel nekiütődnek majd a mellette parkoló gépkocsiknak. Nem beszélve arról, hogy az amúgy is szerény parkolási lehetőségek ezzel tovább csökkennek, ráadásul a kukák mellé lepergő szemét egyenesen a vízelvezető csatornába kerül, amelyet az eső az alatta levő garázsok elé szállít, ismertette a problémát Badány Lajos jobbikos önkormányzati képviselő a helyszínen tartott tájékoztatóján. Mint mondta, az utca lakói jelezték mindezt a terület fideszes képviselőjének, Glatz Katalinnak is, aki azonban kijelentette, nincs pénze arra, hogy a szükséges betonalapokat elkészíttesse, ha tetszik a lakóknak, ha nem, ő eldöntötte, hogy ez így fog maradni. Vajon Miskolc „szárnyaló gazdasága” miért nem teszi lehetővé ilyen egyszerű munkák elvégzését, és mi indokolja a lakók számára is elfogadhatatlan, balesetveszélyes műszaki megoldás erőltetését – tette fel a kérdést Badány Lajos.

Szarka Dénes, a Jobbik választókerületi szervezője, a miskolci Ifjúsági Tagozat alelnöke elmondta: ahogy az Avas „Jobbik” oldalán, úgy itt is készek társadalmi munkában segítséget nyújtani a kivitelezéshez szükséges 2 köbméter beton bedolgozásához, amelynek összköltsége talán 20 ezer forint lehet. Hozzátette: ha ezt az összeget képtelen a terület fideszes képviselője saját lobbierejével biztosítani, nyugodtan forduljon hozzájuk, szívesen megmutatják, miként tud egy igazi közösség lakókörnyezetünk fejlesztése érdekében eredményesen dolgozni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek