2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Ítélethírdetés holnap az NFA-földbérleti pályázatok ügyében

A bíróság két perben tárgyalja Kishantos ügyét 2016. március 1-én Holnap két, Kishantossal kapcsolatos per lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság 9.30-tól tárgyalja az ún. mezei leltár ügyét, melynek értelmében a Nemzeti Földalapnak 20 millió forintot kellene megtérítenie a Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak. A 10 órakor kezdődő per az NFA pályázati kiírásainak és elbírálásának jogszerűségét vizsgálja. Utóbbi perben ítélethirdetés várható.

A mezei leltár ügyében folyó per a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ általa elvégzett, közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka értékének megtérítését tárgyalja. A munka elvégzésére az NFA  szólította fel Kishantost, a hazai és az Európai Uniós kötelezettségek értelmében annak érdekében, hogy a terület ökológiai gazdálkodásra alkalmas állapotban legyen átadható az új bérlőknek. Az elvégzett munkáról az NFA jegyzőkönyvet is felvett a helyszínen, az átadás-átvétel keretében. A holnapi perben további tanúk, szakértők meghallgatása várható.

A másik per az NFA földbérleti pályázatinak jogszerűségét vizsgálja és várható, hogy a bíróság ítéletet hírdet az ügyben. A per annak a 2015. június 17-i jogerős ítéletnek a következménye, amelyben a Fővárosi Törvényszék másodfokon érvénytelenítette a Mező Vidék Bt. bérleti szerződését és az elsőfokú bíróságot új eljárás indítására utasította az NFA pályázati kiírásának és elbírálásak jogszerűsége tekintetében.

Mindkét ügyet holnap , 2016. március 1-én tárgyalja a Fővárosi Törvényszék (Budapest, Varsányi I. u. 40-44. VI/614)

Időpont:

09.30 óra: Mezei leltár-per – NEM VÁRHATÓ DÖNTÉS

10.00 óra: Szerződés semmissége az NFA földbérleti pályázati kiírások szabálytalanságának megállapítása iránti per – ÍTÉLETHIRDETÉS VÁRHATÓ

Helyszín:

Varsányi I. u. 40-44. VI/614.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …