2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Szegregáció – fenyegetett tanárok

A gyöngyöspatai események után napról-napra egyre több problémára derül fény, legutóbb a tanárokat ért inzultusokról szóltak a hírek.

A Mi Hazánk álláspontja szerint két dolgot le kell szögezni: az első, hogy Észak-Magyarország több száz iskolájában komoly probléma a tanárok verbális és tettleges inzultálása, fenyegetése. Sőt, sok esetben a szülők is ellenségként kezelik a tanárokat. Ezek a folyamatok nem most kezdődtek, a rendszerváltás óta egyetlen párt sem foglalkozott érdemben ezzel a problémával, sem a balliberális kormányok, sem a Fidesz idejében.

A másik fontos kérdés, hogy mi ennek az oka? Az érintett településeken olyan szubkulturális közeg alakult ki, amelyben nem a törvények, hanem egyfajta szokásjog alapján intézik a dolgaikat. Itt sokszor a nyers erő és az agresszió a megoldás egy-egy kérdésben. Az ilyen környezetben szocializálódott gyerekek viselkedésén nem lehet csodálkozni, ráadásul az iskolába kerülve egy, az otthonitól teljesen eltérő szocializációs rendszerbe kerülnek, amely további ellenállást vált ki belőlük.

Éppen ezért fontos feladat, hogy a hatóságok a törvények betartatásával felszámolják ezeket a no-go zónákat, és kiemelten fontos a szigorúbb gyermekvédelem valamint a szülők felelősségének vizsgálata. A Mi Hazánk Mozgalom minden törvényes eszközzel azon fog dolgozni, hogy megállítsa ezeket a folyamatokat.

Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum