2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szabadságot az egészségért!

Ma, a betegek világnapján nem mehetünk el amellett a tény mellett, amit sajnos számos nemzetközi kutatás igazol, hogy Magyarország sereghajtó a haláloki statisztikákban bizonyos daganatos megbetegedések terén.
Szakemberek által elismert tény, hogy a rendszeres szűrővizsgálatoknak óriási szerepe van a megelőzésben, valamint a túlélés esélyeinek növelésében. Sajnos Magyarországon nagyon sokan azért nem vesznek részt szűrővizsgálatokon, mert egybeesik a szűrés időpontja a munkaidejükkel, szabadságot pedig erre az egy napra nem vesznek ki szívesen. Pedig mindenkinek, így a magyar embereknek is csak egy élete van, és egy valóban felelős kormánynak nem szabadna hagynia, hogy pár óra miatt a magyar állampolgárok élete évekkel, sokszor évtizedekkel legyen megrövidítve! Ezért a mai napon az általam írt határozati javaslatot Lukács László György és Rig Lajos országgyűlési képviselők benyújtották a Parlamentben, miszerint azon munkavállalók, akik igazoltan szűrésen vesznek részt, kaphassanak arra az adott napra egy szabadnapot, amennyiben a szűrés időpontja érinti a munkaidejüket!

Ne csak kezeljük, hanem előzzük meg a bajt; egy plusz szabadnap számtalan életet megmenthet!

Beleznay Zsuzsanna

A Jobbik Nő-és Családpolitikáért felelős képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…