2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szabadlábon a szigetszentmiklósi rémszülők

Az elsőfokú bíróság tegnapi ítéletében bizonyíték hiányában felmentette a szexuális erőszak vádja alól gyermekeiket éveken át kínzó, embertelen körülmények között, rettegésben és elnyomásban tartó szülőket. A kiskorú veszélyeztetése miatti vád megállt, azonban büntetésüket mindössze két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtották, melyet már előzetes letartóztatásuk során letöltöttek.

 Felháborítónak tartom, hogy a bíróság a Btk. szerinti majdnem legenyhébb büntetést szabta ki a gyermekeiket bogarakkal, fekáliával etető, azokat elhanyagoló, kínzó szülőket. Mind a vádiratokból, mind az ombudsmani jelentésből, valamint a gyermekek vallomásaiból kiderül, hogy a szülők a kiskorúakkal szinte születésüktől kezdve így bántak: folyamatosan mindennapos erőszaknak, életre alkalmatlan körülményeknek és feltételeknek voltak kitéve, mely tovább súlyosbítja rémtetteiket.

 

Ezért a Jobbik megvizsgálja annak jogi lehetőségeit, hogy milyen módon lehet a gyermekbántalmazásokkal kapcsolatos bűncselekmények esetén súlyosbítani a bíróság által kiszabható büntetési tételeket. Továbbá várjuk a hatóságok érdemi válaszait arra vonatkozóan, hogy az eset további mulasztó szereplőit (háziorvos, védőnő, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai) mikor és milyen módon vonják felelősségre.

 

Mindezekből kifolyólag szorgalmazzuk a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat rendszerének tényleges felülvizsgálatát, így mint a Népjóléti Bizottság alelnöke kezdeményezni fogom ennek a folyamatnak az elindítását.

 

Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek