2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Szijjártó: a kormány csak a magyar érdekeknek megfelelő szabadkereskedelmi egyezményt támogat

Szijjártó: a kormány csak a magyar érdekeknek megfelelő szabadkereskedelmi egyezményt támogat

Egyelőre bizonytalan az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezményről szóló tárgyalások végkimenetele, az azonban biztos, hogy a kormány csak a magyar érdekeknek megfelelő megállapodást javasol majd parlamenti jóváhagyásra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az Országgyűlésben.

Szijjártó Péter a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról – ellenzéki kezdeményezésre – rendezett vitanapon arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a tárgyalásokat, amelyeket nagy jelentőségűnek tart, mert az EU akkor lehet erős, ha nyitott az együttműködésre, a jelenlegi helyzetben a bezárkózás rossz válasz lenne.
Magyarország alapvető elvárása a tárgyalásokkal kapcsolatban az átláthatóság és a nyilvánosság – hangsúlyozta vitaindítójában a tárcavezető, aki szerint a regionális kereskedelmi integrációk területén zajló versenyben az EU-nak el kell kerülnie, hogy két szék között a pad alá essen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…