2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Schmuck Erzsébet – kedden súlyos csapásokat szenvedett el a jogállamiság

Schmuck Erzsébet az LMP-Magyarország zöld pártja társelnöke közösségi oldalán a parlamentben kedden történtek jelentőségét tárja fel.

Kedden a Parlamentben súlyos csapásokat szenvedett el a jogállamiság.

Az alaptörvény és a választási törvény átírásával a kormánypártok súlyosan beleavatkoztak a választási rendszerbe, az emberek magánéletébe és intézményesítették a lopást.

Teljesen elfogadhatatlan, ahogy a választási törvényt a kormány előbb a saját nevében, majd Volner Jánost maga elé tolva módosította. A módosítás egyértelműen csorbítja a demokráciát. Egyben rámutat, hogy a kormány hazudott, hiszen majdnem pontosan egy évvel a választási törvény jelen módosítása előtt azt nyilatkozták, hogy nem kívánnak azon módosítani. Másfél évvel a választások előtt azonban mégis durván, érdemben nyúlnak bele – egyértelműen azért, hogy növeljék saját esélyeiket.

A Fidesz gyakorlatilag eldöntötte, hogy az ellenzéknek egy listán kell indulnia, mindez azonban az ellenzéki együttműködést csak megerősíti, hiszen azt már korábban eldöntöttük, hogy egy fideszes jelölttel szemben minden választókerületben egy ellenzéki kihívó áll majd szemben. Ez így is lesz és így együtt fogjuk leváltani a jelenlegi kormánypártot.

Az alaptörvény újabb módosításával a Fidesz ismét bebizonyította, hogy csak a saját hatalmának megőrzése és a gazdagodás érdekli. Az „anya nő, apa férfi” kitétellel árt az örökbefogadásra váró gyerekeknek, mindez az a Szájer-ügy fényében különösen álságos, képmutató.

A kormánynak a válság, a járvány kellős közepén is az jár az eszében, hogy miként lehet lenyúlni mindent, hogyan lehet megoldani, hogy az alapítványokba átszivattyúzott több százmilliárd forint elveszítse közpénzjellegét, hogyan lehet bebetonozni a NER-vagyont. Közvagyont pumpálnak olyan alapítványokba, ahol a kuratóriumot saját embereik alkotják. Ez rablás új módjának szentesítése. Ezek a lépések egyre látványosabban mutatják meg, hogy a kormány fél a 2022-es vereségtől és egy párhuzamos hatalmi rendszert akar kialakítani ezeken az alapítványokon keresztül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek