2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Nem lesz év végi jutalom az Önkormányzatnál

A 2020-as év rendkívüli esztendő volt, a koronavírus-világjárvány első és második hulláma súlyos terheket rótt Miskolc városára, az itt élő emberekre és a városi költségvetésre egyaránt.

 Sok családnak kellett nem várt elbocsátással, bércsökkenéssel szembesülnie, a várost pedig a megörökölt, amúgy is rossz gazdasági helyzet mellett a járvány elleni védekezés tetemes költségei, illetve a kormányzat által elrendelt átcsoportosítások, a súlyadó elvonása, az ingyenes parkolás miatt kiesett bevételek, a csökkenő iparűzési adó, valamint az ugyancsak csökkenő idegenforgalmi adó állította újabb és újabb nehezen megoldható feladatok elé.

 

Ebben a rendkívüli helyzetben Miskolc város vezetése azon dolgozik, hogy megtalálja mindazon lehetőségeket, amelyekkel a vírus és az önkormányzatokat érintő kormányzati megszorító intézkedések okozta károk együttesen enyhíthetők.

 

A megörökölt hiány, az elmaradó bevételek, a kormányzati elvonások és a megnövekedett kiadások eredményeként viszont most lehetetlenné vált a város intézményeinél és cégéinél, az Önkormányzatnál, a Polgármesteri Hivatalban, a Miskolc Holdingnál és tagvállalatainál dolgozó kollégák jutalmazása, ugyanis a városvezetés minden jószándéka ellenére sincs miből adni.

 

Nehéz időkben nehéz döntéseket kell meghozni, és ez éppen egy ilyen nehéz, de a város és az itt élők érdekében mindenképpen indokolt és szükséges döntés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…