2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Sajtóközlemény

Orbán Viktor kormánya tudatosan teszi tönkre az oktatást és az egészségügyet. Ebből a két ágazatból az elmúlt öt évben 1400 milliárd forintot vontak ki. A közoktatásban és a felsőoktatásban véghezvitt ámokfutásnak elsősorban a gyerekeink isszák meg a levét, de legalább annyira megnyomorítja a pedagógusokat is.
A Demokratikus Koalíció felszólítja a Miskolcon tárgyaló Balog Zoltán emberminisztert, hogy ne ámítsa hamis ígéretekkel a tanártársadalmat, ne próbálja apró engedményekkel átverni őket! Az oktatás egész rendszerének átalakításáról kezdjen azonnal tárgyalásokat, méghozzá független szakemberekkel és a pedagógus szakszervezetekkel!
Első lépésként azonnal szüntessék meg a tanárok 32 órás kötelező benntartózkodását és azt, hogy a diákoknak délután négyig iskolában kell lenniük!
A DK követeli, hogy az iskolák fenntartása újból az önkormányzatokhoz kerüljön, és egyben felszólítja Kriza Ákos miskolci polgármestert: támogassa a pedagógusok javaslatait, és álljon ki amellett, hogy a város ne csak működtetője, hanem fenntartója is legyen az oktatási intézményeinek!

Nagy-Korsa Judit                                dr. Tompa Sándor
                    önkormányzati képviselők, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…