2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sajószentpéter ne legyen következmények nélküli város

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy egy képviselő a nemzet alázatos szolgálata helyett a nemzeti vagyon fosztogatásával van elfoglalva. Ezért követeljük Lesko Imre sajószentpéteri képviselő lopás elkövetése miatti azonnali felelősségre vonását, az ügy kivizsgálását. Abban az esetben, ha bűnössége a bíróság által is kimondottá, jogerőssé válik, méltatlan lesz a képviselői jogkör gyakorlására.
2014. december 31-én Lesko Imre munkaszervező munkaviszonya lopás miatt közös megegyezéssel megszüntetésre került a Sajószentpéteri Városgondnokságnál. A lopás tényét a Városgondnokság telephelyén elhelyezett kamera rögzítette. A felvételen látszik, hogy a szolgálati gépjárművel Lesko Imre építőanyagot szállít el, akkori állítása szerint jótékonysági céllal. Később beismerő vallomást tett.

Követeljük, Lesko Imre álljon ki a választói elé és hozza nyilvánosságra az ügy részleteit!

Ismét bizonyítást nyert a Jobbik által régóta szajkózott tény, hogy sok esetben az önkormányzatok a korrupció melegágyai. Nyilván nem gondolhatjuk, hogy az az ember, aki a civil munkahelyén lop – jelen esetben önkormányzati cégnél-, képviselőként makulátlan lesz. Ezért felszólítjuk a Sajószentpéteri Városgondnokságot, mint munkáltatót, tegye meg a feljelentést Lesko Imre ellen.

A Jobbik komolyan veszi az önkormányzati korrupció felszámolását, ezért például a szomszédos Miskolcon szerződést kötött az önkormányzati képviselőivel, amely kimondja: a  mandátumára méltatlanná váló, de ahhoz ennek ellenére ragaszkodó politikusnak az öt év alatt felvehető tiszteletdíjának a kétszeresét kell kifizetnie, mintegy 12 millió forintot, ezt az összeget pedig a párt a köz javára fordítja, így kompenzálva a város közösségét az esetlegesen hanyag képviselői munkáért.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek