2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Rogán 256 millió forint EU-s pénzt vett fel a „meleg víz feltalálására”

– A DK az EU Csalás Elleni Hivatalához fordul
Az Index értesülései szerint Rogán Antal és „feltalálótársai” egy olyan elektronikus aláírási eljárás kifejlesztésére kaptak 256 millió forint EU-s támogatást a kormánytól, amelyet egy cég már 2011-ben, állami támogatás nélkül is feltalált. A kormánynak tudnia kellett róla, hogy az eljárás Rogán Antaltól függetlenül létezik, hiszen 2012-ben 8 millió forintos támogatást adtak a rendszer továbbfejlesztésére. A propagandaminiszter tehát feltalálta a „meleg vizet”, hogy ezen a jogcímen is közpénz-milliókat tehessen zsebre.

A Demokratikus Koalíció az EU Csalás Elleni Hivatalához fordul a Rogán általálmányára fordított EU-s százmilliók miatt. A DK egyúttal felszólítja Lázár Jánost, az EU-s pénzek elosztásáért is felelős minisztert, hogy indítson vizsgálatot a Rogánnak juttatott pénzek, és az egy, már létező eljárás kifejlesztésére kiírt pályázat miatt. A DK válaszokat vár Rogán Antaltól is arra, hogy miért tüntetett fel újként egy már létező találmányt, és mikor fogja visszafizetni az így szerzett 256 millió forintot a magyar adófizetőknek?

A DK szerint egy demokratikus jogállamban ezek a pénzek nem a kormánypárti politikusok gazdagodását, hanem valóban új, innovatív magyar fejlesztések megszületését szolgálnák.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…