2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szóláth Szebasztián vezeti a wakeboardos kalandtúrát

Szóláth Szebasztián vezeti a wakeboardos kalandtúrát

Négy nap, számtalan különleges helyszín és a wakeboard szcéna legjobbjai – a WakeXplorers keretében két magyar és egy külföldi rider járja be hazánk érintetlen természetes vizeit, hogy még extrémebb szintre emeljék a wakeboard sportot.

A boardosok augusztus 22. és 25. között vágnak neki az országnak olyan helyszíneket keresve, amelyek többsége ezelőtt még sosem látott drótkötelet vagy deszkát.

 A nem mindennapi kihívásra Szóláth Szebasztián egy magyar és egy külföldi ridert hívott meg.

Szebasztián már nyolcévesen vízisíelt, majd 2006-ban átváltott a wakeboardra, amivel villámgyorsan óriási sikereket ért el. A junior világbajnok, többszörös magyar bajnok wakeboardos szerint a WakeXplorers extrém kihívás lesz még a profikból álló csapat számára is, hiszen egy ismeretlen, rögtönzött akadályokból álló helyszínen nehezebb megtalálni az ideális íveket, ám pont ez benne a legizgalmasabb. „Egy bizonyos szint után akaratlanul is az újdonságot, a váratlan kihívásokat keressük. Átalakulnak az utcai geometriák – míg mások egy kidőlt falat és egy pocsolyát látnak, mi egy spontán pályát, amin muszáj slideolni. Ezért is várom annyira a WakeXplorerst, hiszen itt csak a fantáziánk szab határt a pályának és az akadályoknak” – mesélte Szebasztián.

„Eddig az egyik kedvenc helyszínem egy tanya volt, ahol a tulajdonos a rendelkezésünkre bocsátott mindent, ami csak mozdítható volt. Eszközöket töltöttünk meg vízzel, teheneket állítottunk sorba…szóval összelegóztunk egy elég látványos pályát” – mondta a wakeboardos. Szebasztián mellett a feltörekvő tehetség, Bodnár Bence is csatlakozik a túrához, sőt, egy külföldi rider is meghívást kapott, hogy bizonyítson a magyar vizeken. A Red Bull színeit képviselő, mindössze 16 éves Joe Battleday az Egyesült Királyságból csatlakozik a rendhagyó utazáshoz.

A WakeXplorers augusztus 22-én indul egy igazán különleges, hungarikum tematikájú koncepcióval. A négynapos extrém turné alatt a sportolók hazánk legszebb, rejtett tájvédelmi helyszínein tesztelhetik tudásukat és ugorhatják meg a leglátványosabb trükköket. Minden állomáson egy 200 méteres kötélhosszal rendelkező, úgynevezett winch húzza majd a sportolókat. Az eseményről természetesen izgalmas videó is készül, amit az érdeklődők szeptemberben láthatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …