2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Rendkívüli közgyűlés lesz Miskolcon – a Jobbik követeli a Világsátorról szóló határozat visszavonását

Rendkívüli közgyűlés lesz Miskolcon – a Jobbik követeli a Világsátorról szóló határozat visszavonását

Péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő Miskolcon, ahol elmondta, a miskolci városvezetés hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze. A képviselő felszólította a Fideszt, a testületi ülésen haladéktalanul vonja vissza a Világsátor megépítéséről szóló határozatot.
A Jobbik kedden közleményben szólította fel Kriza Ákos polgármestert rendkívüli közgyűlés összehívására, hogy a testület visszavonhassa a Miskolcra tervezett nemzetközi romaközpont megépítéséről szóló korábbi döntését, illetve hogy megvitassa a hazatérő kanadai romák kapcsán kialakult helyzetet – emlékeztetett Jakab. Mint mondta, pénteken e-mailben jelezték a képviselőknek, hogy hétfőn sor kerül az ülésre, melyen Jakab szerint súlyos hibát követ el a Fidesz, ha nem semmisíti meg a Világsátorról szóló határozatot.

A politikus elmondta, bár a városvezetés megpróbálta elhallgatni a Fidesz és az MSZP által decemberben sürgősséggel elfogadott 1700 milliós projektet, a miskolciak mégis százszámra jelentkeznek az ívekért, hogy gyűjthessék a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat.

„A miskolciak példaértékű összefogást tanúsítanak ezekben a napokban azért, hogy városuk ne lehessen az európai roma felzárkóztatás központja. Ennek az összefogásnak meg kell, hogy legyen az eredménye. Reméljük, akár már a hétfői rendkívüli ülésen, ahol a lakosság várni fog egy bejelentést azoktól a képviselőktől, akik decemberben hátba szúrták Miskolcot” – fogalmazott Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …