2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Reagálás Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatójára

Erőltetett és visszatetszően dicsekvő a fideszes Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatója. A kormánypártiak ahelyett, hogy hozzánk hasonlóan kellő szerénységgel és alázattal látnák el képviselői feladataikat, már azzal is kérkednek, hogy eleget tesznek törvényes kötelezettségeiknek. A Jobbik mindenféle melldöngetés nélkül a 113 lakossági fórum többszörösét teljesíti évente. Ami a 25 ezer kilométer megtételét illeti, egy a fővárostól távolabb élő képviselő ezt a távot négy-öt hónap alatt teljesíti, ráadásul megfelelő költségtérítést kap érte. A 8 millió választásra jogosulthoz képest a 2,5 millió aláírás összegyűjtése ekkora médiahátszéllel inkább szerénységre ad okot, mint büszkeségre, hiszen ki ne támogatná, ha kevesebbet kell fizetnie a közüzemi szolgáltatóknak?

Azt egyenesen hazugságnak tartjuk, hogy az ellenzék ne támogatná a rezsicsökkentést. A baloldal ellenzi, a Jobbik azonban támogatja és mindig meg is szavazza azt. Visszautasítjuk tehát, hogy a nemzeti radikális pártot összemossák a szélsőbaloldallal.

Ismét hangsúlyozzuk parlamenti pártok közül elsőként még 2010 áprilisában a Jobbik közleményben vetette fel a rezsicsökkentés és a közüzemi szolgáltatók állami tulajdonba vételének kívánalmát. A multikkal és a Brüsszellel folytatott harcra hivatkozást árnyékboksznak tartjuk, ugyanis a Fidesz elfelejti, hogy míg az intézkedés révén állítólag 100 milliárd forintot hagynak a családoknál, addig szintén közpénzből 50 milliárdot adnak kompenzációként a cégeknek. (Utóbbit legfeljebb az önkormányzati szolgáltatóknál tartjuk elfogadhatónak.)

A Jobbik már idén áprilisában felhívta a figyelmet, hogy az E.ON gázüzletágának visszavásárlására szánt összeget irreálisan magasnak tartja, ezért szükséges az ügylet összes körülményének feltárása, a cégek valós értékének meghatározása, és ha bebizonyosodik a gyanú, akkor az adófizetői pénzek elherdálóinak elszámoltatása.

Azt is hangsúlyozzuk, hogy a Fidesz intézkedései nem védik meg a közműcégeknél dolgozókat az elbocsátástól, nem kötelezik a szolgáltatókat karbantartásra, akik ráadásul ronthatnak is a szolgáltatás minőségén.

A Jobbik tehát egyetért a rezsicsökkentéssel, támogatja azt, örülünk, hogy a családok terhei csökkennek. Felelős politikusként viszont fel kell hívnunk a figyelmet azokra a kiskapukra, mellyel a szolgáltatók ellensúlyozhatják extraprofitjuk kiesését.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…