2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Reagálás Németh Szilárd sajtótájékoztatójára

A Fidesz három évet késlekedett a Jobbik által már 2010 áprilisában javasolt rezsicsökkentéssel. A multinacionális közműcégek ugyanis előre kitervelten, politikai nyereségvágyból, sok millió ember megélhetését veszélyeztették a privatizáció óta mesterségesen magasan tartott rezsidíjakkal.
A Jobbik szerint pusztán kampányfogás a választások előtt fél évvel elkezdett csökkentés, ezért úgy véljük, a 2010-2013 közötti időszakra utólagos kompenzáció illeti meg a fogyasztókat. A rezsicsökkentés végleges megvédésére pedig nem egy politikai nyilatkozat, hanem a Jobbik által benyújtandó jogszabályjavaslat lesz alkalmas, mely a Fidesz által javasoltaknál magasabb szintű, szigorúbb védelmet biztosít.

A nemzeti ellenzék szerint a rezsicsökkentés kormánykárosultja az a több százezer magyar család is, aki tűzifával fűt, a szociális faprogram ugyanis még a helyzet kis mértékű enyhítésére is alkalmatlan. És továbbra is égető kérdés: mi lesz a legnagyobb rezsitétellel, az élelmiszer-kiadásokkal? Mikor lesz hajlandó a Fidesz rábólintani a Jobbik által javasolt, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentő javaslatra?

Fogyasztóvédelem terén elengedhetetlennek tartjuk az 540 ezres kötbérek és mérőóra-visszaélések elleni védelmet, a földgáz normál fűtőértékének, a közműcégek kötelezettségeinek ellenőrzését és az ott dolgozók munkahelyeinek megőrzését. Ezekről a kiskapukról a Fidesz szemérmesen hallgat.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek