2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

DK: 8:1, így áll ma a magyar futball!!!

Míg a néhány hete lezajlott 3:0-ás románoktól elszenvedett kijózanító vereséget az optimistább szurkolók csak kisiklásnak tarthatták, sajnálatos módon most pénteken végleg bebizonyosodott, hogy hol tart és mennyit is ér a magyar futball. Hiszen ki ne hallott volna az e hét végén Hollandiában kapott gyalázatos nyolcasról!?
Oláh Lajos, országgyűlési képviselő véleménye szerint az elért „eredmény” sportszakmai értékelése a szakemberek dolga, azonban szeretne mindenkit arra emlékeztetni, hogy soha ekkora mértékű forrás nem állt a magyar fociágazat rendelkezésére, mint az elmúlt években, mindez úgy, hogy ezen közpénzek mozgásáról senki sem tud vagy nem akar pontos felvilágosítást adni.

Oláh Lajos jelen parlamenti ciklusban írásbeli kérdéssel fordult többek között az illetékes minisztériumokhoz, háttérintézményekhez, futballklubokhoz, hogy napjainkban mennyit költ az Orbán-kormány a futball támogatására. A független képviselő megkeresésében azt kérte, hogy a tájékoztatás tételesen térjen ki minden forrásra, legyen az kormányzati pénz, adóátengedés vagy állami szervek, cégek támogatása stb.. A témában azonban gyakorlatilag minden szerv megtagadta a válaszadás jogát különböző okokra hivatkozva.

Oláh szerint megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a közpénzek mozgása ne legyen átlátható, főként ha forintmilliárdokról van szó és ha annak létjogosultsága megkérdőjelezhető. Éppen ezért azt gondolja, hogy a sajnálatos, de ugyanakkor elszomorító vereség felhatalmazza őt arra, hogy ismételten megkérdezze az illetékeseket, hogy mennyit költ a Fidesz vezette Kormány napjainkban a futball támogatására, sőt ezután a hatalmas pofon után magának a Kormánynak lenne kötelessége erről beszámolnia.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…