2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Reagálás az EU-csúcson született döntésekre

A Jobbik az uniós csúcson született döntés kapcsán leszögezi, maximálisan támogatja a migrációs válságnak az EU területén kívül történő megoldását, így a Törökországgal kötendő megállapodást is. Ugyanakkor nem tartanánk ördögtől való ötletnek azt sem, ha a válságzónákban, a kibocsátó országokban (Szíria, Líbia) kívánnák kezelni a migráció problémáját. Újfent hangsúlyozzuk, a Jobbik nem fogad el semmiféle bevándorlási kvótát sem rövid, sem hosszú távon. Amennyiben a brüsszeli bürokraták ezt mégis hazánkra kívánják kényszeríteni, úgy a Jobbik népszavazás útján kívánja közölni velük: nem kérünk az elefántcsont toronyból kiadott diktátumukból.

Álláspontunk szerint a határvédelmet a török–görög határon kell megoldani akár a Frontex hatékonyságának növelésével, hogy a jelenlegi cél- és tranzitországok (utóbbiak, köztük Magyarország, könnyen válhatnak célországgá) hatóságaira minél kisebb nyomás nehezedjen. Magyarország határát pedig önálló határőrséggel kell biztosítani. A napi szinten hazánkba érkező több ezer migráns a fényes bizonyítéka, hogy Orbán Viktor kormánya képtelen kezelni a migránscunamit.

Érthetetlen Orbán Viktor eredményeket hangoztató sikerpropagandája, hiszen a Fidesz az ügyben kettős beszédet folytat. Míg kommunikáció szintjén látszólag elutasítja a kvótarendszert, addig a magyar diplomácia erős embere, a külügyi tárca várományosa, Németh Zsolt az uniós kvótadiktátum kötelező, apelláta nélküli végrehajtásáról beszél. Felszólítjuk a kormányzatot, tisztázza, melyik a valódi arca. Az Orbán Viktor-féle harcos retorika, vagy pedig a Németh Zsolt-féle feltétlen megalkuvás a valódi Fidesz?

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek