2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Reagálás a szolnoki elnökség lemondására

A Jobbik szolnoki alapszervezetében sajnos évek óta személyes ellentétek nehezítették a közös munkát.

Az egyéni országgyűlési képviselőjelölt-állítás során a választókerületben működő jobbikos szervezetek közül – élve demokratikus alapjogukkal – 5 szervezet Baráth Zsolt jelenlegi országgyűlési képviselőt támogatta a választáson való indulásban, míg a Szolnok városi alapszervezet saját vezetőjét, Nagy Gyulát javasolta.

A Jobbik országos elnöksége végül azt a döntést hozta, hogy a párt hivatalos szolnoki képviselőjelöltje Baráth Zsolt lesz.

A végleges döntés ellenére a belső feszültségek nem szűntek meg a szervezetben, és ez vezetett oda, hogy lemondott a városi szervezet elnöksége.

A szolnoki szervezet a személyes ellentétek miatt eddig sem tudta maradéktalanul ellátni a feladatát, s az eleve elfogadhatatlan a Jobbikon belül, ha a választási kampány során egy képviselőjelöltünket tevőlegesen nem támogatja egyik szervezetünk.

A helyzet gyors és hatékony megoldása érdekében a Jobbik országos elnöksége feloszlatta a szolnoki Jobbik-alapszervezetet, melynek hivatalos értesítői ma érkeztek meg postán. Az alapszervezetet már ezen a héten újra is fogjuk alakítani, hiszen ezen a fontos megyeszékhelyen sem telhet el néhány napnál több működő Jobbik-alapszervezet nélkül.

Szabó Gábor pártigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…