2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a foglalkoztatási programra: Az 55 év alatti vagy még nem a nyugdíj közelében lévő nőkkel mi lesz?

Reagálás a foglalkoztatási programra: Az 55 év alatti vagy még nem a nyugdíj közelében lévő nőkkel mi lesz?

Nem megoldás, csak propaganda és kampányintézkedés a kormány részéről az 55 év feletti nők egy igen szűk rétegét érintő foglalkoztatási támogatás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nem általános rendelkezésről van szó, csupán egy időszakos programról, mellyel a közszféra is élhet, és mely egész véletlenül a 2014. évi parlamenti és önkormányzati választások lecsengéséig tart ki. Az, hogy utána mi lesz az 55 év feletti, nyugdíj közelében lévő munkanélküli nőkkel, már nem érdekli a Fidesz–KDNP-kormányt, nekik ők csak a választásokig fontosak. Ahogy most sem foglalkoznak azzal, hogy miből éljen meg az az 55 év feletti, állását vesztett nő, akinek még évek vannak hátra a nyugdíjig. Nem foglalkoznak azzal sem, hogy ma már a 45-50 évesek is esélytelenül indulnak a munkaerőpiacon, pedig sokszor még kiskorú gyerekeket nevelnek, iskoláztatnak.

A Fidesz–KDNP továbbra sem látja be, hogy gazdasági fejlődés, valódi piaci tevékenységből fizetett versenyszférai álláshelyek nélkül nem lesz tényleges foglalkoztatásbővülés, legfeljebb újabb nemzetközi hitelekből finanszírozott állami foglalkoztatás. Mind a közmunka, mind a mostani kezdeményezéshez hasonló versenyszférai munkahelyteremtésnek álcázott „foglalkoztatáspolitikai programok” ilyenek.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…