2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Putyin Budapesten – LMP: Orbán Viktor elárulta a nemzetet

Az LMP szerint Orbán Viktor gázért, valamint vélt vagy valós gazdasági előnyökért elárulta a nemzetet a Vlagyimir Putyinnal folytatott csütörtöki budapesti találkozóján.

Az ellenzéki párt külpolitikai szakszóvivője a magyar kormányfő és az orosz elnök megbeszélésére reagálva újságírók előtt azt mondta, a miniszterelnök nem a nemzeti érdeket, hanem a saját és a köreihez tartozók gazdasági érdekeit képviselte.
Ungár Péter a magyar miniszterelnököt bírálva közölte: Orbán Viktor nem vette figyelembe azt a nemzeti érdeket, hogy ki kellene állnia a szomszédos Ukrajna területi integritásáért. A Magyarország energetikai függetlenségének szükségességét hangsúlyozó szakszóvivő azt is kritizálta, hogy Orbán Viktor az energetikai kérdésekben „teljesen befeküdt az orosz álláspontnak”, miközben a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződést sem mondta fel.
Olyan hihetetlenül megalkuvó volt a magyar miniszterelnök, hogy már „azon sem lepődnénk meg, ha Havas Szófiát vagy bárki mást konzulnak nevezne ki” – mondta Ungár Péter az 1956-os forradalmat „horthysta provokációnak” nevező szocialista politikusra utalva.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek