2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Pusztuljanak a juhok! – Csongrádban is földmutyi

Négy juhász dinasztia, 12 család több mint 20 éve bérlője a Körös-Maros Nemzeti Parknál elterülő makói, tótkomlósi és csanádpalotai puszta egy részének. 20 évig ezek a területek nem kellettek senkinek. 4 család felépítette jövőjüket a pusztába, így most már gyermekeikkel 12 család élethivatásszerűen él a pusztában. Az utódok már fiatal gazdaként tevékenykednek. Mind a négy család juhteleppel rendelkezik a pusztában, és mind a négy családtól közvetlen a telepe, tanyája melletti területet vették el. Aki elnyerte, még soha nem bérelt ezen a pusztán területet, életvitelszerűen nem tartózkodott itt, sőt ráadásul több kilométerre lakik.

Az itt gazdálkodó 12 család nemcsak a támogatásért pályázott a legelőre, hanem mert valóban szükségük is van rá legeltetés céljából. Ezért írásban fordulok Fazekas Sándor miniszter úrhoz és azonnali intézkedést követelek, hiszen itt 2000 darab anyajuh legeltetése forog kockán, és több száz ló, szarvasmarha, bivaly marad takarmány nélkül.

Az Orbán-kormány csak hirdeti a Fiatal Gazdák és Családi Gazdaságok megerősítését, de a kihirdetett föld- és legelőpályázatokat nem ők kapják, hanem a Fidesz-közeli csókosok, akik csak a zsebüket tömik, és soha nem foglalkoztak állattartással. Országos felháborodás és káosz övezi a Fidesz földosztását. A Jobbik kiáll a gazdák mellett, és követeli a pályázatok leállítását a választásokig.

Suhajda Krisztián országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek