2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Polt Péter helyett európai főügyészt! – A DK támogatja az Európai Ügyészség létrehozását

Polt Péter helyett európai főügyészt! – A DK támogatja az Európai Ügyészség létrehozását

16 tagország együttesen fordult az Európai Unió vezetéséhez azért, hogy létrehozzák az Európai Ügyészséget. Mivel a jelenlegi szabályok már lehetővé teszik, hogy legalább 9 együttműködő ország mélyíteni tudja az európai integrációt, az Európai Ügyészség létrejöhet, méghozzá Magyarország nélkül. Orbán Viktor pontosan tudja, hogy ha a törvényességért nem egykori párttársa, Polt Péter legfőbb ügyész felelne, hanem egy független európai intézmény, akkor a Fidesz kisebbségben lenne a parlamentben, hiszen a többség börtönben ülne. Azzal, hogy kimaradunk az Európai Ügyészség létrehozásából, a jövő Európai Uniójából maradunk ki, végleg leszakadva Nyugat-Európától.

A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Ügyészség létrehozását. Az EU nem Orbán Viktor vejének, nem Mészáros Lőrincnek és nem a fideszes oligarcháknak szánja a fejlesztési pénzeket, hanem a magyaroknak. Amíg ezt egy fideszes pártkádernek kellene garantálnia, minden fejlesztési pénz büntetlenül fog fideszes magánzsebekbe kerülni. A DK a Sokak Magyarországa programban foglaltak szerint az Orbán-kormány bukása után mindent meg fog tenni az Európai Ügyészség felállításáért. Azt akarjuk, hogy minden korrupt politikus börtönbe kerüljön, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti, baloldali vagy jobboldali.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…