2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Pert nyert a DK – Jogerős: Ki kell adni, hogy mire költötte a Felcsút a TAO-pénzeket

Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány évek óta a legtöbb közpénzt kapja TAO-támogatás keretében. A Felcsút összesen eddig mintegy 14 milliárd forintot kapott, azt viszont mindig is titkolták, hogy mire költik az adófizetők pénzét. A Demokratikus Koalíció több, mint egy éve pereskedik azért, hogy megtudjuk: mire költi Orbán és Mészáros klubja az adóforintokat.
Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla döntött másodfokon, ami ezzel jogerős, fellebbezésnek nincs helye. A Felcsútnak ki kell adnia, hogy mire költötte azt a hozzávetőlegesen 5-6 milliárd forintot, amit 2013 januárja és 2015 novembere között TAO-támogatásként kapott. A döntés azért is fontos, mert mostantól egyetlen kormányközeli oligarcha sem alhat nyugodtan, ha a TAO-rendszeren keresztül jutott közpénzekhez.

A Demokratikus Koalíció pár héten belül meg fogja tudni, hogy kapott-e a közpénzekből a Mészáros és Mészáros Kft. vagy az Orbán-család. A DK természetesen minden adatot nyilvánosságra fog hozni, hiszen a magyaroknak joguk van tudni, hogy mire költötték a pénzüket. A DK továbbá számos adatkikérési pert indít a fideszes futballklubok ellen, hogy tisztán lássuk, mire költötték a pénzt, amit az oktatásra és az egészségügyre kellett volna fordítani. A DK azért is üdvözli a bíróság döntését, mert ezek az adatok fontosak lehetnek a 2018 utáni felelősségre vonásnál.

Varju László
Alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek