2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Pénzbírsággal sújtanak munkanélküli hajléktalanokat

A rendőrség 50 és 100 ezer Forintos pénzbírsággal sújtott olyan hajléktalanokat, akiket a járvány miatt nem fogadtak be hajléktalan szállókra, ezért kénytelenek a szabad ég alatt élni – jelezte a Magyar Szociális Fórum az érintettek közlése alapján.

A csekket átnyújtó hatósági személy azzal indokolta eljárását, hogy a járvány miatt elrendelt korlátozások miatt nem tartózkodhatnak közterületen kellő indok nélkül.

Közvetlenül érintettek tájékoztatása alapján az MSZF arról is beszámolt, hogy a szabad ég alatt élők között számos olyan személy akad, aki korábban ugyan hajléktalan szállón lakott, de kénytelen volt kimenni onnan, mert különben nem tudott volna dolgozni és előteremteni a megélhetéséhez szükséges pénzt. Mivel azonban nyilatkozatban vállalta, hogy ha kimegy, többé nem mehet vissza a szállásra, kint rekedt.

Több olyan esetről is tudni, hogy időközben az illetőnek fel is mondtak, más munkát pedig nem talál a járvány közepette. Ezeknek az embereknek most se szállásuk, se keresetük. Sok a fiatal is köztük. A kormány utasítására a rendőrség folyamatosan zaklatja őket, és pénzbírsággal sújtja, ha többszöri felszólításra sem tűnnek el a közterületről, ahol laknak – tudatta a Magyar Szociális Fórum az érintettek közlése alapján.+++

Lásd még: https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1561-teljhatalmat-a-szegenyek-ellen-hasznalja-fel-a-kormany

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum